V Japonsku objavili plavidlo s ôsmimi mŕtvymi telami, údajne z KĽDR

NETKY.SK • 27 November 2017, 09:27 • 2 min
V Japonsku objavili plavidlo s ôsmimi mŕtvymi telami, údajne z KĽDR

TOKIO - Na brehu na severe Japonska objavila polícia drevený čln s ôsmimi mŕtvymi telami na palube.

slovakia

left justify in out

Plavidlo objavili v nedeľu v meste Oga, 500 kilometrov severne od Tokia, po tom, ako ju na nález upozornil jeden z miestnych obyvateľov. Plavidlo údajne pochádza zo Severnej Kórey.

 

Minulý týždeň vo štvrtok sa na neďalekej pláži objavil iný drevený čln. Bolo v ňom osem mužov, ktorí tvrdili, že sú rybármi zo Severnej Kórey. V piatok ich polícia vzala do ochrannej väzby a po ich vypočutí uviedla, že hovorili kórejsky. Muži na polícii vypovedali, že pochádzajú z KĽDR a pri rybolove začali mať problémy s loďou.

 

Japonská pobrežná stráž zase v sobotu ráno objavila na brehu ostrova Sado telo muža a trosky jeho dreveného plavidla. Muž zrejme pochádzal zo Severnej Kórey.

 

Japonská pobrežná stráž zachránila začiatkom mesiaca troch Severokórejčanov, ktorým sa v Japonskom mori prevrátil rybársky čln. Následne ich odovzdala lodi plávajúcej pod severokórejskou vlajkou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies