Útok na ukrajinskú Odeskú oblasť si vyžiadal jednu obeť

NETKY.SK • 27 Júl 2023, 10:45 • 2 min
Útok na ukrajinskú Odeskú oblasť si vyžiadal jednu obeť

KYJEV - Rusko útočilo v noci na štvrtok na infraštruktúru v prístavoch v ukrajinskej Odeskej oblasti. Pri útoku zahynul jeden pracovník bezpečnostnej služby a bol poškodený nákladný terminál, oznámil tamojší gubernátor Oleh Kiper.

slovakia

left justify in out

"V noci (Rusko) podniklo útok na Odeskú oblasť. Cieľom bola infraštruktúra v prístavoch. Rakety Kalibr vypálili Rusi z ponorky v Čiernom mori," uviedol Kiper. Dodal, že v pri útoku zahynul jeden človek narodený v roku 1979 a bol poškodený jeden z nákladných terminálov, budova bezpečnostnej služby prístavu a niekoľko áut. Hovorkyňa ukrajinského armádneho Operačného veliteľstva Juh Nataľa Humeňuková uviedla, že Rusku pomohla pri nočnom útoku búrka.

"Nepriateľ využil počasie a útok podnikol za vetra a bleskov v mimoriadne nízkej výške, aby bolo zložitejšie ho spozorovať," uviedla Humeňuková. Ukrajinské vzdušné sily uviedli, že strely Kalibr nedokázali zostreliť, no v noci na štvrtok obrana Ukrajiny zostrelila nad rôznymi časťami krajiny približne osem dronov, píše Reuters. Prístavy v Odeskej oblasti sú častým terčom ruských útokov po nedávnom odstúpení Moskvy od čiernomorskej obilnej dohody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Obozrevatel
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies