USA ponúkli Kyjevu nepredstavovať svoju rezolúciu po kontingente OSN na Donbase

NETKY.SK • 4 November 2017, 19:27 • 2 min
USA ponúkli Kyjevu nepredstavovať svoju rezolúciu po kontingente OSN na Donbase

KYJEV - Špeciálny predstaviteľ štátneho oddelenia USA v Ukrajine, Kurt Volker, informoval, že Washington ponúkol Ukrajine nepredstavovať svoj projekt rezolúcie po mierových silách OSN na Donbase na oplátku ruskej iniciatíve.

slovakia

left justify in out

Pritom podčiarkol, že predložený dokument Ruskom, vo Washingtone považujú za zaujímavý. A preto Kyjevu lepšie bude nekonkurovať a posnažiť sa dosiahnuť dohodu v rámci ruskej iniciatívy .

 

Počas stretnutia s reportérmi Volker vyhlásil, že Spojené Štáty nebudú spájať riešenie konfliktu v Donbase s Krymom. Kurt Volker : "My sa snažíme pozrieť či je možné vytvoriť podmienky pre mierové sily OSN, aby sa dalo kontrolovať teritória na východe Ukrajiny. To umožní obnoviť dôveru z oboch strán a bude vytvárať možnosť pre Ukrajinu pokročiť pri vykonávaní Minskich dohôd, najmä pri vykonaní volieb, čo teraz oni urobiť nemôžu ".

 

Vysvetlil, že Ruska ponuka sa týkala výlučne línií rozlišovania konfliktu, a aj len preto aby chránili pozorovateľov OBSE. Kurt Volker: "Samozrejme, toto bolo vždy Ruskou pozíciou a nie je prekvapením. Ale čo je zaujímavé - oni prišli do OSN a v zásade niečo ponúkli. Je to zaujímavá iniciatíva od Ruska".

 

Pripomeniem, že voľby hláv a poslancov samovyhlásených republík DNR a LNR, na východe Ukrajiny, sa uskutočnili 2. novembra, pri vysokej volebnej účasti a za prítomnosti 70 medzinárodných pozorovateľov, ktorí nenašli žiadne porušenie v priebehu hlasovania. Západné krajiny tieto voľby očakávane odmietli priznať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies