Ukrajinský prezident Zelenskyj pricestoval na neohlásenú návštevu Holandska, navštívi sídlo Medzinárodného trestného súdu

NETKY.SK • 4 Máj 2023, 10:30 • 2 min
Ukrajinský prezident Zelenskyj pricestoval na neohlásenú návštevu Holandska, navštívi sídlo Medzinárodného trestného súdu

HAAG - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu večer priletel na letisko Schiphol v holandskom Amsterdame. Počas svojej prvej cesty do Holandska prednesie prejav, stretne sa s holandským premiérom a poslancami a navštívi aj sídlo Medzinárodného trestného súdu (ICC) v Haagu.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu neskoro večer priletel na letisko Schiphol v holandskom Amsterdame. Počas svojej prvej, vopred neohlásenej cesty do Holandska Zelenskyj prednesie prejav, stretne sa s holandským premiérom a poslancami a navštívi aj sídlo Medzinárodného trestného súdu (ICC) v Haagu, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na správy miestnych médií.

 

Holandská tlačová agentúra ANP uviedla, že Zelenskyj pricestoval na palube holandského vládneho lietadla z Helsínk, kde sa zúčastnil na summite s lídrami piatich severských krajín. Vláda v Haagu v stredu večer oznámila, že Zelenskyj počas štvrtkovej návštevy Holandska, prednesie prejav s názvom "Žiaden mier bez spravodlivosti pre Ukrajinu".

 

Podľa holandských médií ukrajinský prezident vo štvrtok navštívi haagske sídlo ICC, ktorý v marci vydal zatykač na šéfa Kremľa Putina za protizákonné deportácie ukrajinských detí. Zelenskyj má podľa médií na programe aj stretnutie s poslancami holandského parlamentu a s predsedom holandskej vlády Markom Ruttem.

 

img

 sídlo Medzinárodného trestného súdu v Haagu

 

Holandsko už od vlaňajšieho ruského vpádu na Ukrajinu venovalo Kyjevu vojenskú pomoc v hodnote približne 1,2 miliardy eur. Holandská vláda v apríli oznámila, že spoločne s Dánskom kúpi pre ukrajinskú armádu 14 tankov Leopard 2.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies