Ukrajina vyžaduje naliehavo zastaviť výstavbu Krymského mostu

NETKY.SK • 29 November 2017, 21:43 • 2 min
Ukrajina vyžaduje naliehavo zastaviť výstavbu Krymského mostu

KYJEV - V Kryme vyhlásili, že aj napriek hystériám Kyjevu, bude Krymský most dokončený. Podpredseda republikánskeho parlamentu Remzy Ilyaso poznamenal, že Rusko sa nemá v úmysle v otázkach vnútornej výstavby s kýmkoľvek radiť.

slovakia

left justify in out

“Napriek hystériám kyjevských úradov bude Krymský most dokončeny,” vyhlásil podpredseda krymského parlamentu Remzy Ilyaso.

 

“Most bude dostavaný, čo rozumejú už po celom svete. Most a cesta k nemu budú postavené bez ohľadu na to, kto a čo vraví,” povedal Ilyasov. Podľa názoru podpredsedu kyjevského úrade žijú v inom svete, kde sa pokúšajú riešiť svoje otázky, pritom vykonávajú rozkazy, úlohy a povinnosti, ktoré z času na čas dostávajú od západných manažérov.

 

Tiež poznamenal, že väčšinu politických rozhodnutí ukrajinske úrady prijímajú s tým, aby čo najviac naškodili krymským obyvateľom a pritom si myslia, že im z toho bude lepšie. Predtým Life informoval, že vedúci ministerstva infraštruktúry Ukrajiny Vladimir Omelyan požadoval zaviesť dodatočné sankcie proti Rusku aby zastavil výstavbu nového dopravného prechodu.

 

Na ochranu Krymského mostu bude vytvorená stráž morskej brigády. Dĺžka mostu cez Kerčský prieliv je 19 km, ktorý spojí Krym a Krasnodarský kraj. Stane sa najdlhším mostom v Rusku. Je naplánovane, že preprava automobilov bude spustená v decembri roku 2018, a vlakov v decembri roku 2019. Náklady na projekt sú 220 miliárd  rubľov (318 miliónov eur). Taktiež Life informoval, že výstavbu Krymského mostu pozorujú americké drony.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies