Suroviny:
1/5 kg kyslej kapusty, 1 údené bravčové koleno, 05 kg bravčový kostí, 05 bravčového mäsa z pliecka, 50 g sušených húb, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, 4 strúčky cesnaku, 3 bobkové listy, sušené slivky, soľ, mletá červená paprika, hladká múka, 05 dcl oleja, 100 g oravskej slaniny, 2-3 klobásy, 200 g kyslej smotany
Príprava:
Kosti, koleno a mäso vložíme do hrnca s vodou, pridáme bobkový list a varíme asi 3 hodiny. Vývar scedíme. Oravskú slaninu nakrájame, v hrnci ju opražíme na malom množstve oleja alebo masti. Cibuľu nakrájame, pridáme k slanine a restujeme. Pridáme 2 lyžice hladkej múky,1 lyžicu mletej červenej papriky, premiešame, zalejeme trochou vývaru a odstavíme. Kapustu premyjeme vodou, zalejeme vývarom. Pridáme vopred namočené hríby, klobásu a varíme asi 40 minút. Medzitým si pokrájame vychladnuté mäso, klobásu tiež vyberieme z kapusty a pokrájame. Mäso, klobásu vrátime späť do kapusty, pridáme prelisovaný cesnak. Pripravenú zápražku zo slaniny, cibule, múky a papriky rozohrejeme, pridáme do hrnca. Napokon, kto má rád vloží do kapustnice pár sliviek. Podľa chuti dokoreníme a dosolíme. Na tanieri zdobíme kyslou smotanou.
Zdroj: autor.redakcia
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies