Svetový deň sprievodcov si Bratislavská organizácia cestovného ruchu pripomenie prehliadkami mesta

NETKY.SK • 15 Február 2023, 19:30 • 2 min
Svetový deň sprievodcov si Bratislavská organizácia cestovného ruchu pripomenie prehliadkami mesta

Bratislava - Svetový deň sprievodcov, ktorý pripadá na 21. februára, si pripomenie aj Bratislavská organizácia cestovného ruchu - Bratislava Tourist Board (BTB).

slovakia

left justify in out

Pri tejto príležitosti pripravuje bezplatné prehliadky hlavného mesta od 18. do 21. februára. Návštevníkov chcú sprievodcovia prilákať napríklad na tému stredovekej Bratislavy, vedcov Prešporka, svadobných povier či histórie prešporských predmestí. "Odpovedia aj na otázky, čo priviedlo Edisona a Einsteina do Bratislavy, ktorý bratislavský rodák bol predchodcom vynálezcu Braillovho písma či nositeľom Nobelovej ceny za fyziku," .  Termíny prehliadok sú zverejnené na webe organizácie. Dvadsiaty prvý február je už od roku 1985 označený v kalendári ako Svetový deň sprievodcov. Na tento deň pripadá výročie založenia Svetovej federácie asociácií turistických sprievodcov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies