Svat Moniky J. je od dnešného dňa vo väzbe

NETKY.SK • 24 September 2020, 19:46 • 2 min
Svat Moniky J. je od dnešného dňa vo väzbe

TRNAVA - Krajský súd v Trnave vzal do väzby Petra V., svata bývalej štátnej tajomníčky Moniky J. a Milana Ž., bývalého policajta Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Súd po trojhodinovom rozhodovaní zrušil uznesenie Okresného súdu v Trenčíne, ktorý ich pôvodne ponechal na slobode.

slovakia

left justify in out

Na slobode zostáva advokátka Anna Ž. V jej prípade súd nahradil väzbu písomným sľubom a dohľadom probačného úradníka. Všetci čelia spoločne s Monikou J. a Michalom V. obvineniu z marenia spravodlivosti.

 

img

 

"Mne osobne je veľmi ľúto, že tak mimoriadne kvalitné rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie Okresného súdu v Trenčíne bolo zrušené, ale rešpektujem to," povedal obhajca Petra V. Rastislav Palovič. Obvinení sa k rozhodnutiu súdu nevyjadrili.

 

Čo zatiaľ vieme? 

Ich obvinenie súvisí s prípadom dlhoročného sporu okolo trenčianskeho podniku Fatima a s výpoveďou kľúčového svedka Michala V., ktorý je v prípade tiež obvinený. Z trojice obvinených sa k záležitosti osobne vyjadrila len advokátka Anna Ž., ktorá svedka označila za blázna, pre ktorého je klamstvo životný štýl. Prokurátor pripustil, že svedok menil výpovede, ale obvinenie je podľa neho podložené aj ďalšími dôkazmi, napríklad z aplikácií Threema alebo Viber.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Trojicu obvinených v kauze Fatima prepustili, vyšetrovať ich budú na slobode

 

Bývalý šéf NAKA je už na slobode, dôvody na jeho zadržanie pominuli


Petra V. z pojednávacej miestnosti odviezli do väzby v Ilave, Milana Ž. do Žiliny. Pôvodne mal o sťažnosti prokurátora proti verdiktu okresného súdu rozhodovať Krajský súd v Trenčíne,

 

Možné prepojenie 

Najvyšší súd SR mu však vec odňal a pridelil ju do Trnavy. Monika J., jedna z obvinených v prípade, v minulosti na trenčianskom súde pracovala.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies