Sulík reaguje na odchod Nicholsonovej z SaS: O dva roky mohla byť predsedkyňou strany

NETKY.SK • 12 Február 2021, 15:30 • 2 min
Sulík reaguje na odchod Nicholsonovej z SaS: O dva roky mohla byť predsedkyňou strany

BRATISLAVA - Odchod europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej zo strany Sloboda a Solidarita (SaS) jej predsedu Richarda Sulíka mrzí. Na dnešnej tlačovej konferencii uviedol, že ju považoval za významnú členku strany.

slovakia

left justify in out

Doplnil, že Nicholsonová je v Bruseli a keď sa vráti a príde na to čas a príležitosť, budú sa spolu rozprávať. Podľa neho sa majú členovia v strane cítiť dobre.

 

Nicholsonová vo štvrtok 11. februára oznámila, že sa zo strany rozhodla odísť. Dôvodom jej odchodu má byť tlačová konferencia z pondelka 8. februára, na ktorej europoslankyňa vyhlásila, že Slovensko môže prísť o miliardu eur, keďže do konca roku 2020 nezabezpečilo premiestnenie týchto peňazí z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

 

REPORTÁŽ: Nicholsonová tvrdí, že Slovensko prišlo z Európskeho fondu až o miliardu


Tlačová konferencia následne vyvolala spor s vicepremiérkou Veronikou Remišovou (Za ľudí), ktorá kritiku europoslankyne odmietla. Nicholsonová tvrdí, že kauza, ktorú rozpútala, spôsobila strane problémy a prehĺbila napätie vo vládnej koalícii.

 

Spor je už vyriešený

Sulík dnes povedal, že sa za formu tlačovej konferencie ospravedlnil. "Myslím, že Veronika Remišová toto ospravedlnenie prijala a tá vec je vybavená. Komunikujeme normálne," doplnil s tým, že to nezanechalo nejaké veľké škody.

 

img

 

"Celá udalosť bola z dnešného pohľadu možno trochu preceňovaná a odchod z SaS ako reakcia je možno trochu prehnaná," dodal.

 

Vzdanie sa mandátu v Bruseli? 

Na otázku, či by sa Nicholsonová nemala vzdať kresla poslankyne Európskeho parlamentu odpovedal, že vzdanie sa mandátu od nikoho nikdy nežiadal a nebude to robiť ani teraz.

 

img

 

Nástupníctvo v SaS
Sulíkovi mandát predsedu strany potrvá minimálne do septembra 2023. Už viackrát sa vyjadril, že jeho nástupcami by mohol byť minister školstva Branislav Gröhling (SaS) či práve Nicholsonová.

 

"Máme dva a pol roka času, aby sme nástupcu našli. Môj životný plán je taký, že v roku 2023 budem stranu viesť už 14 rokov a pokiaľ nechcem dopadnúť ako niektorí, s ktorými strana vznikla, ale aj zanikla, tak ja osobne spravím veľmi dobre, keď príde k mierovej výmene a nového predsedu budem plne podporovať," uviedol.

 

img

 

Dodal, že na plánoch s mierovou výmenou predsedu sa odchodom Nicholsonovej nič nemení.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies