Športové organizácie i samospráva sa môžu uchádzať celkovo o 17 miliónov eur na rozvoj

NETKY.SK • 26 November 2023, 07:56 • 2 min
Športové organizácie i samospráva sa môžu uchádzať celkovo o 17 miliónov eur na rozvoj

Fond na podporu športu v nadväznosti na uznesenie správnej rady Fond na podporu športu zverejňuje štvrtú výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku určeného na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry pri celkovej finančnej alokácií 17 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Vybudovanie novej športovej infraštruktúry v rámci celého Slovenska, ale aj modernizácia a rekonštrukcia už existujúcej na pravidelné využívanie zo strany detí, mládeže, seniorov, organizovaných aj neorganizovaných športovcov a širokej verejnosti – to sú ciele ďalšej výzvy na prekladanie žiadostí o poskytnutie príspevku, ktorú zverejnil Fond na podporu športu, informuje o tom www.minedu.sk.

Spolufinancovanie zo strany žiadateľa je vo výzve opätovne nastavené na minimálne 30 percent z celkových oprávnených výdavkov na projekt, pričom vyššie percento znamená viac bodov a väčšiu šancu na úspech.

 

„Po voľbách do NR SR a v stále silnej polarizácii spoločnosti vnímam ako najdôležitejšiu tému kontinuálne budovanie súdržnosti v našej spoločnosti a i športe. Toto súvisí i s kontinuitou procesov. Sme v správnej rade rôzni ľudia, ale spája nás láska k športu, ktorá smeruje k schopnosti komunikácie a spolupráce. Som preto veľmi rád, že sme po viacmesačnej príprave podľa plánu na novembrovom zasadnutí správnej rady jednohlasne schválili vypísanie tzv. infra výzvy už 4. generácie vrátane kritérii hodnotenia projektov. Od dnes je jej znenie verejné. Nie totiž sľuby, ale konkrétne výsledky v podobe viac ako 250 už podporených infraštruktúrnych projektov po celom Slovensku zo strany fondu v celkovej hodnote viac ako 150 miliónov eur za posledné 3 roky, sú kľúčové. Budovanie dôvery totiž súvisí s výsledkami súťaže pri síce neistote konečného výsledku a zároveň predvídateľnosti súťaž regulujúcich pravidiel. Tie sú od dnes opäť verejné, pričom je možné, že po schválení štátneho rozpočtu na nasledujúci rok a verejne politikmi deklarovanom navýšení finančných prostriedkov pre fond môže prísť k navýšeniu alokácie výzvy do termínu 29.2.2024, do ktorého je možné žiadosti o príspevok podávať,“ povedal Ladislav Križan, predseda správnej rady Fondu na podporu športu.

 

Na tento zámer vyčlenil celkové finančné prostriedky vo výške 17 miliónov eur a výzva je otvorená do 29. februára 2024.



Ako uvádza tlačová správa, o finančný príspevok sa môže uchádzať športová organizácia, obec, vrátane mestských častí hlavného mesta Bratislava a mesta Košice, vyšší územný celok, verejná vysoká škola, regionálny úrad školskej správy či štátom uznaná cirkev alebo náboženská spoločnosť ako zriaďovatelia základnej školy, spojenej školy, ktorej základná škola je organizačnou zložkou, základnej školy s materskou školou a strednej školy.

Maximálna výška príspevku pre jeden projekt je limitovaná sumou 1, 1 milióna eur. Minimálna hodnota oprávnených výdavkov projektu, ktorý má byť podporený z fondu, je stanovená na sumu 100 tisíc eur.

Fond na podporu športu bude priebežne na svojom webovom sídle zverejňovať všetky relevantné informácie týkajúce sa výzvy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: www.fnps.sk, Foto: SPU v Nitre ukončila rekonštrukciu bazéna Centra univerzitného športu SPU v Nitre. Projekt bol financovaný z Fond na podporu športu sumou vyše 750-tisíc eur. (www.fnps.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies