Spoločnosť Apple predstavila nové modely iPhone XR či XS, nechýbalo ani veľké prekvapenie

NETKY.SK • 14 September 2018, 20:30 • 2 min
Spoločnosť Apple predstavila nové modely iPhone XR či XS, nechýbalo ani veľké prekvapenie

CUPERTINO – Vyzerá to tak, že Apple okrem predstavenia nových modelov iPhone, niektoré z nich nadobro vyradil zo svojho portfólia. Ukončenie výroby jedného z týchto modelov však môže poriadne rozhnevať fanúšikov týchto smartfónov.

slovakia

left justify in out

Firma Apple krátko po predstavení nových modelov iPhone XR a XS ukázala svoju aktuálnu ponuku telefónov. Medzi nimi však chýbali iPhone 6S a 6S Plus, iPhone SE a najmä iPhone X! Tieto štyri modely už nenájdete na webových stránkach spoločnosti Apple.

 

Modely iPhone 6S a iPhone SE boli poslednými, ktoré mali konektor pre slúchadlá, keďže novšie boli vybavené konektorom Lightning. K tomuto kroku sa Apple odhodlalo koncom roka 2016, keď predstavil iPhone 7 bez klasického jack konektoru pre slúchadlá, čím preukázal odvahu v napredovaní audio technológie ich telefónov.

 

img

Modely iPhone 6S

 

Nie je žiadnym prekvapením, že Apple ukončil výrobu modelov iPhone 6S a 6S Plus, keďže spoločnosť ruší staršie modely každý rok, keď uvádza nové. Tieto telefóny boli predstavené ešte v roku 2015 a odvtedy boli nahradené modelmi iPhone 7 a iPhone 8, ktoré sa stále predávajú.

 

Rozhodnutie Apple ukončiť výrobu modelu iPhone SE však prišlo trochu nečakane. Tento model bol predstavený v roku 2016 a minulý rok dokonca aj aktualizovala s dodatočnou výrobou ďalších kusov. Model SE bol u spotrebiteľov veľmi obľúbený, keďže vychádzal z rady iPhone 5 a bol lacnejší a menší ako aktuálne modely. Cena iPhone SE začínala na úrovni 350 USD, čo z neho robilo najlecnejšiu verzu tohto obľúbeného telefónu. Aktuálne to bude už iPhone 7, ktorý začína na cene 450 dolárov, má však už väčší 4,7-palcový displej.

 

img

Spoločnosť Apple predstavila nové modely iPhone 

 

Obrovským prekvapením bolo ukončenie výroby modelu iPhone X, ktorý firma Apple predstavila iba v novembri minulého roka. Je pozoruhodné, že americká spoločnosť pristúpila k tomuto kroku necelý rok po jeho predstavení, hlavne ak zoberieme do úvahy, že bol mimoriadne obľúbeným modelom. Nový model iPhone XS má však rovnakú cenu 999 USD ako model iPhone X, len s lepšími parametrami, čo mohlo robiť z X-ka prebytočný telefón.

 

Ako sme vás už informovali, spoločnosť Apple v stredu predstavil tri nové iPhony, vrátane svojho doteraz najväčšieho a najdrahšieho telefónu. Cena iPhonu XR bude začínať na 749 USD (asi 647 eur), cena iPhonu Xs na 999 USD a najdrahšieho iPhone Xs Max na 1099 USD.

 

Okrem ukončenia výroby niekoľkých modelov iPhone sa spoločnosť Apple rozhodla pre rovnaký krok aj s AirPower. Takmer všetky zmienky o technológii bezdrôtového nabíjania, ktorá bola predstavená minulý rok, boli odstránené z webových stránok Apple.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies