Spojené štáty poskytnú Kyjevu pôžičku 250 miliónov dolárov na uskladnenie jadrového odpadu

NETKY.SK • 24 December 2017, 20:19 • 2 min
Spojené štáty poskytnú Kyjevu pôžičku 250 miliónov dolárov na uskladnenie jadrového odpadu

WASHINGTON - Ministerstvo financií Ukrajiny Energoatom - korporácia súkromných zahraničných investícii pod vládou USA a banka Central Storage Safety Project, podpísali dohodu o pridelení 250 miliónov dolárov na výstavbu skladovacieho úložiska pre jadrový odpad. Informuje RIA.novosti.

slovakia

left justify in out

Táto informácia je zverejnená na webovej stránke ukrajinského ministerstva financií. Úver je navrhnutý na dvadsať rokov. V útvare počítajú s tým, že projekt umožní Kyjevu ušetriť prostriedky, ktoré sú na vyvážanie jadrového odpadu do Ruskej Federácie. Je to 200 miliónov dolárov každoročne, vysvetlili na ministerstve financií Ukrajiny.
 

Zámery Kyjeva odmietnuť recykláciu jadrového odpadu v Rusku boli oznámené ešte v roku 2016. Európski odborníci, vyjadrovali znepokojenie na plány Ukrajiny, postaviť svoje vlastné úložisko pre jadrový odpad. Podľa názoru európskych odborníkov, projekt bol predložený v rozpore s bezpečnostnými normami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies