Smer opäť žiadal prítomnosť ministrov v sále, obvolá ich sekretariát

NETKY.SK • 7 December 2010, 12:04 • 2 min
Smer opäť žiadal prítomnosť ministrov v sále, obvolá ich sekretariát

Smer opäť žiadal prítomnosť ministrov v sále, obvolá ich sekretariát

slovakia

left justify in out

Najsilnejšia opozičná strana Smer-SD dnes opäť vyjadrila svoju nespokojnosť s neprítomnosťou členov kabinetu v rokovacej sále NR SR, kde poslanci diskutujú o štátnom rozpočte.
      "Hovoríme o najdôležitejšom návrhu zákona. Keby sa predsa len mohlo viac členov vlády zúčastniť tejto rozpravy a nielen pán minister financií. Bolo by vhodné, keby ste zabezpečili vyššiu účasť," apeloval na predsedu parlamentu Richarda Sulíka (SaS) šéf poslaneckého klubu Smeru-SD Pavol Paška. V sále sa okrem Ivana Mikloša (SDKÚ-DS) zdržiava aj minister obrany Ľubomír Galko (SaS), ktorý otvoril rokovací deň predstavením svojich rezortných návrhov.
      Sulík Pašku upozornil, že o jeho návrhu sa nedá hlasovať, no sľúbil, že poprosí sekretariát, aby obvolal každého ministra "a priblížil mu túto myšlienku".
      Na neprítomnosť členov vlády počas rokovania o rozpočte sa sťažoval ešte v piatok (3.12.) predseda Smeru-SD Robert Fico. Žiadal preto prerušiť rokovanie dovtedy, kým sa do sály nedostavia aj zvyšní členovia kabinetu. "Keď sme my prerokúvali rozpočet, dávali ste v jednom kuse procedurálne návrhy na prítomnosť členov vlády. Dávam ho teda aj ja," vyhlásil Fico.
      Vtedajší predsedajúci schôdze Pavol Hrušovský (KDH) tak nechal hlasovať o tom, aby členovia vlády prišli do parlamentu. V sále však bolo len 31 poslancov, čo znamená neuznášaniaschopnosť pléna. Hlasovanie sa malo zopakovať, ak by bolo v rokovacej sále aspoň 76 zákonodarcov. Do konca rokovacieho dňa sa tak nestalo.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies