Slovensko dnes opäť potrápia silné búrky

NETKY.SK • 1 August 2019, 06:26 • 2 min
Slovensko dnes opäť potrápia silné búrky

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre dnešný deň vydal výstrahu prvého stupňa a upozorňuje obyvateľov na možný výskyt silných búrok.

slovakia

left justify in out

Výstraha platí pre Banskobystrický, Košický, Nitriansky, Prešovský a Žilinský kraj od 12.00 h. do 22.00h. "S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť od 20 do 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť od 65 do 85 kilometrov za hodinu," spresnili meteorológovia.

 

Počas búrok by mohli padať aj krúpy, preto sa treba mať na pozore a zabezpečiť svoj majetok tak, aby sme sa vyhli prípadným škodám. Na západnom Slovensku sa dnes zrážky neočakávajú.

 

img

 

Ako u nás bude vyzerať koniec týždňa? V piatok bude polooblačno až oblačno, miestami sa môžu vyskytnúť prehánky. Na svedomí to bude mať plytká brázda nízkeho tlaku vzduchu, ktorá na naše územie začne prenikať od severovýchodu. Nič tragické by to ale byť nemalo, teploty sa udržia na pekných letných hodnotách, bude 24 až 29 stupňov, na Orave a pod Tatrami väčšinou okolo 22 stupňov.

 

img

 

Podobný charakter bude mať aj víkend, žiadne výraznejšie výkyvy sa neočakávajú. Extrémnych horúčav sa obávať nemusíme, maximálna teplota vystúpi v sobotu na 28 a v nedeľu na 27 stupňov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies