Skutočný príbeh: Zažila bolesť, a tak začala o Bohu pochybovať. Potom ju však Božie konanie pripravilo o reč

NETKY.SK • 10 September 2022, 12:00 • 2 min
Skutočný príbeh: Zažila bolesť, a tak začala o Bohu pochybovať. Potom ju však Božie konanie pripravilo o reč

Dagmar prekonala ťažké obdobie, plné strát a nie práve radostných prekvapení. V dôsledku prežitých skúseností začala pochybovať o Bohu, pýtala sa Ho, kde je a prečo nezasiahne.

slovakia

left justify in out

Nie, nezaprela vieru a nikdy by sa od svojho Stvoriteľa neodvrátila, ale ani o sebe nemohla prehlásiť, že jej presvedčenie bolo v krízových situáciách pevné ako skala. Chcela to, veľmi chcela dôverovať a aj potrebovala, lebo vedela, že On, ktorý jej dal dych, ju neopúšťa, že je pri nej, že na ňu dohliada. Ruku do ohňa by za seba však nedala a netušila, ako sa zachová, keď nastane opäť dajaký zlom.

 

Poobedie

 

V popoludňajších hodinách sa modlila, len tak obyčajne ďakovala za deň, prosila o silu a bola aj rada, že vníma pokoj. Zrazu ju ochromilo chvenie vo vnútri, a napadla jej čudná myšlienka. Ako keby sa jej Boh niečo pýtal, ako keby ju v úvahách skúšal.

„Budeš o mne opäť pochybovať?“

Nezamýšľala sa nad tým, odkiaľ sa to vzalo, či ide o skutočnosť, alebo si všetko len namýšľa. Vyhŕkli jej slzy, horúce a ťažké, ale z hĺbky srdca učinila rozhodnutie.

„Nie, už o tebe nezapochybujem. Už nikdy.“

 

Nešťastie

 

O niekoľko minút neskôr začula Dagmar, ako sa jej mama rozplakala, čo ju, prirodzene, vyľakalo.

„Čo sa stalo?“

Dagmar dobehla do kuchyne, položila otázku a pripravovala sa na najhoršie. Odpoveď ju však tak či tak šokovala.

Dozvedela sa, hoci pre vzlykanie aj ťažko rozumela, že jej brat spadol z lešenia a nevie sa, čo bude ďalej.

Chvíľu stála, pozorovala okolie, vnímala strach aj všeličo iné, ale napokon zaťala ruky v päsť, nadýchla sa a prehlásila, že verí svojmu Bohu. Verí, že sa nestane nič ešte tragickejšie, že pád zvládne a vylieči sa. Verila i napriek minulosti, verila aj napriek tomu, že neraz sa k nej doniesli iné príbehy o rovnakých nehodách a vždy sa skončili buď ochrnutím, alebo aj skonom. Verila, lebo to Bohu sľúbila.

 

Nesklamal ju

 

Mladík sa skutočne zotavil, síce mal zlomené nohy a dosť škaredo, ale chodí, dýcha a nemá nijaké vážnejšie následky. To Magdu úplne odzbrojilo a bola a stále je vďačná, že neprepadla pochybnosti. Večer čo večer zvykne opakovať Bohu svoj sľub.

„Verím ti a vždy ti budem veriť.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies