Severokórejský líder Kim Čong-un nariadil posilniť pripravenosť KĽDR na možný vojnový konflikt

NETKY.SK • 10 August 2023, 11:05 • 2 min
Severokórejský líder Kim Čong-un nariadil posilniť pripravenosť KĽDR na možný vojnový konflikt

PCHJONGJANG - Severná Kórea posilní pripravenosť svojich ozbrojených síl na možný vojnový konflikt na Kórejskom polostrove. Nariadil to vo štvrtok vodca KĽDR Kim Čong-un, ktorý tiež odvolal doterajšieho náčelníka generálneho štábu armády.

slovakia

left justify in out

Ústredný vojenský výbor Kórejskej strany pracujúcich sa na zasadnutí v Pchjongjangu dohodol na dôležitých plánoch v oblasti armády vrátane umiestnenia síl na frontovej línii a budúcich vojenských cvičeniach. Cieľom príslušných opatrení, ktoré podpísal Kim Čong-un, je zneutralizovať všetky druhy nepriateľských útokov v prípade vojny.

Štátne médiá v správach píšu o nepriateľských silách, ktoré sa usilujú o vojenskú konfrontáciu s KĽDR. Pchjongjang za svojich nepriateľov označuje najmä USA a ich spojenca Južnú Kóreu. Kim počas zasadnutia odvolal náčelníka generálneho štábu severokórejskej armády Pak Su-ila, ktorého nahradil Ri Jong-gil, napísala štátna tlačová agentúra KCNA. 

Napätie na Kórejskom polostrove sa v poslednom období opäť vystupňovalo. Severná Kórea pokračuje v testoch balistických rakiet, ktoré sú schopné niesť jadrové hlavice. USA a Južná Kórea sa v apríli dohodli na posilnení vzájomnej vojenskej spolupráce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / DPA Foto: CNN/KCNA/Handout/Reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies