Schranz sa teší z návratu, Spartu berie ako dobrú skúsenosť

NETKY.SK • 18 Jún 2015, 18:46 • 2 min
Schranz sa teší z návratu, Spartu berie ako dobrú skúsenosť

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Ivan Schranz sa rozhodol pre návrat do Spartaka Trnava napriek tomu, že jeho hosťovanie v Sparte Praha stále trvá.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný ofenzívny univerzál (nar. 13. septembra 1993), ktorý vo februári odišiel na ročné hosťovanie na Letnú, uprednostnil zápasové zaťaženie pred lákadlom zahraničia a novú sezónu 2015/2016 začne v trnavskom tíme.

 

"Bolo mojím želaním vrátiť sa do Trnavy, pretože v Sparte som nedostával toľko príležitostí, koľko by som chcel. Pre hráča v mojom veku je veľmi dôležitá zápasová prax a ja som rád, že som mohol prísť naspäť do Spartaka," citoval web fortunaliga.sk slová Schranza, ktorý ďalej poznamenal: "Tešil som sa na chalanov, na našich skvelých fanúšikov a, samozrejme, na nový štadión. Verím, že si opäť svojimi výkonmi vypýtam miesto v základnej zostave." 

 

Rodák z Bratislavy účinkoval najmä v "juniorke" pražského tímu: odohral 13 zápasov a strelil v nich šesť gólov. V prvom mužstve Sparty si pripísal dva štarty v Pohári Českej pošty. Hoci Schranz nezažil debut v najvyššej českej súťaži, päť mesiacov v Prahe hodnotí pozitívne. "Bola to pre mňa veľká skúsenosť. Videl som, ako to funguje na najvyššej profesionálnej úrovni, ako sa správajú ´veľkí´ hráči, ktorí už majú za sebou zahraničné skúsenosti. Byť súčasťou klubu ako je Sparta Praha je na nezaplatenie. Neľutujem tento krok napriek tomu, že som v A-mužstve nedostal v lige šancu," uviedol Ivan Schranz. 

 

Vo 4. tíme uplynulého ročníka Fortuna ligy Spartaku Trnava na neho čakajú nové výzvy. "Chalani vybojovali Európsku ligu, verím, že sa nám podarí byť v nej úspešní minimálne tak ako pred rokom, keď sme sa dostali až do play-off a vypadli s veľmi kvalitným mužstvom FC Zürich. Uvidíme, koho nám v pondelok prisúdi žreb, som veľmi zvedavý. V kabíne nastali zmeny, ale vrátil som sa do známeho prostredia. Nerád by som ešte hovoril o ambíciách, ale určite budeme chcieť hrať vo Fortuna lige o najvyššie priečky tak ako v predchádzajúcich dvoch sezónach. Či dohrám sezónu v Trnave, ukáže čas," dodal Ivan Schranz, ktorý so Spartakom iba v januári podpísal kontrakt do júna 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies