Riaditeľka odboru volieb Chmelová končí. Ďakoval jej priamo Šutaj Eštok

NETKY.SK • 8 Jún 2024, 14:45 • 2 min
Riaditeľka odboru volieb Chmelová končí. Ďakoval jej priamo Šutaj Eštok

BRATISLAVA - Sobotňajšie voľby do Európskeho parlamentu sú poslednými, ktoré ako zapisovateľka Štátnej volebnej komisie i riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán Ministerstva vnútra SR absolvuje Eva Chmelová.

slovakia

left justify in out

Ku koncu júna sa Eva Chmelová rozhodla odísť do dôchodku. Potvrdil to minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Poďakovať jej za dlhoročné pôsobenie v štruktúrach rezortu.
 
Minister priznal, že meno Chmelovej, ktorá na ministerstve vnútra pracuje od roku 1991, sa mu automaticky spája s vyhlasovaním volieb. "Je a vždy bola veľká profesionálka. Je pre mňa česť sa dnes s ňou aspoň takto formálne rozlúčiť, budem rád, keď si ešte do jej odchodu nájdeme čas na stretnutie," povedal minister.
 
Minister zároveň Štátnej komisii pre voľby a kontrolu financovania politických strán navrhol Chmelovej nástupcu. Ten ju nahradí vo funkcii šéfa odboru volieb MV i na poste zapisovateľa Štátnej volebnej komisie. Má ním byť Martin Gajdoš. "Prešiel výberovým konaním a dlhé roky spolupracoval aj s Chmelovou, takže som presvedčený o tom, že ten priebeh zabezpečenia ďalších volieb bude hladký," upresnil minister Šutaj Eštok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: MV SR, Foto: Eva Chmelová / MV SR (screenhot)
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies