REPORTÁŽ Oslávte mesiac lásky v kine na česko-slovenskej komédii Láska hory prenáša!

NETKY.SK • 8 Máj 2022, 18:00 • 2 min
REPORTÁŽ Oslávte mesiac lásky v kine na česko-slovenskej komédii Láska hory prenáša!

Unikátne podanie príbehu, neopozerané herecké tváre a ekologický prístup k nakrúcaniu! To je nová česko-slovenská romantická komédia Láska hory prenáša. Na veľkolepej premiére boli aj Netky!

slovakia

left justify in out

 

 

 

 

Pozrite si reportáž, v ktorej sme vyspovedali režiséra Jakuba Machalu, hercov Csongora Kassaia, Natáliu Germáni, Noëla Czuczora a speváka Davida Krausa, ktorý pre film naspieval Duchoňov hit Mám ťa rád.

 

Česko-slovenská novinka Láska hory prenáša sleduje udalosti v horskom hoteli počas katastrofálneho svadobného dňa. Neveste Alex sa jej predstava rúca priamo pred očami. Neurotická matka kontroluje každý jej krok, paranoidný otčim odhaľuje zločin, ktorý sa nestal, a jej biologický otec, bohémsky majiteľ tatranského hotela, v ktorom sa svadba odohráva, je zodpovedný za nezvestného ženícha Mateja. Chaos využíva sympatický inštruktor lyžovania a za pomoci hotelovej hostky Kláry sa púšťa do dobrodružnej prípravy toho najkrajšieho rande. Podarí sa mu ho zorganizovať? Nájde nevesta svojho strateného nastávajúceho? A prenesie láska pomyselné hory z názvu filmu? Komédia Láska hory prenáša je celovečerným debutom českého režiséra Jakuba Machalu, tvorcu seriálov Stylista či Láska v čase korony a dvojnásobného držiteľa ceny Anděl za videoklip roka.

 

img

 

„Komédia sa odohráva v jeden deň, v jednom hoteli a diváci ju vidia z troch uhlov pohľadu troch rôznych postáv, ktoré sa vám postupne predstavujú. Je tam množstvo vtipných detailov a veselých zážitkov, ktoré čakajú na návštevníkov kina. S hercami sa mi robilo skvelo, boli veľmi profesionálni. Napriek tomu, že mali režiséra debutanta, tak sa správali veľmi príjemne,“ s úsmevom hovorí režisér a scenárista Jakub Machala.

 

Snímka spája v obsadení herecké hviezdy oboch krajín. Zo slovenských tvárí sa na plátne objavia Natália Germáni, Bronislava Kováčiková, Noël Czuczor, Richard Stanke, Matej Landl či Csongor Kassai, Českú republiku reprezentujú Anna Fialová, Marek Lambora či Lenka Krobotová.

 

img

 

 

„Je veľmi málo scenárov, ktoré sú už na papieri vtipné a je veľmi málo tímov, ktoré si tak sadnú. Pre mňa je to neuveriteľne príjemná zmena. Mal som, samozrejme, veľký rešpekt, lebo som nikdy v tomto žánri neúčinkoval, ale je to super výzva, veľmi si ju užívam,“ prezradil Noël Czuczor, herecký predstaviteľ nezvestného ženícha Mateja, o tom, prečo sa po ťaživých drámach Čistič či Správa rozhodol prijať úlohu v romantickej komédii. Nevestu Alex v snímke stvárňuje česká herečka Anna Fialová, ktorá nešetrí chválou na prepracovaný scenár. 

 

„Už pri čítaní ma scenár udržiaval v pozornosti a pripomenul mi ten typ filmov, ktoré mám rada. Preto som sa rozhodla ponuku prijať. A čerešničkou na torte bolo obsadenie,“ konštatuje Anna Fialová, ktorá je známa zo seriálu Mordparta či vianočnej rozprávky Ako si nezobrať princeznú.

 

Riaditeľa hotela, ktorý ide vydávať svoju dcéru si zahral obľúbený herec Richard Stanke.

 

img

 

„Mám rád komédie a oslovil ma hlavne scenár, ktorý mi po prečítaní pripadal vtipný a kvalitný. Jakuba som nepoznal osobne, videl som jeho seriál, ktorý robil počas prvej vlny korony, a ten ma zaujal. Musím povedať, že málokedy sa človek stretne s tak úžasne vyskladaným štábom. Všetky zložky boli naozaj perfektne obsadené, výborná kamera, kostýmy, produkcia, rekvizity, fakt to bola výborná partička. Hlavne to boli milí a dobrí ľudia, takže to je pre mňa vždy podstatné,“ neskrýval radosť Richard Stanke.

 

„V tomto romantickom filme stvárňujem neromantickú postavu, respektíve postavu, ktorá romantiku neprejavuje. Je to vtipná postava, vždy promptne pripravená, taká, aká by mala byť pravá ruka riaditeľa hotela. Skrátka vytváram tam komické situácie,“ smeje sa Csongor Kassai.

 

img

 

Titulnou piesňou filmu je hit Mám ťa rád, ktorú preslávil legendárny Karol Duchoň. Kultovú skladbu pre film prespieval obľúbený český spevák David Kraus, ktorý v snímke aj účinkuje a hrá samého seba!

 

„Karola Duchoňa mám strašne rád a tú pieseň zbožňujem. A vôbec, nepoznám od neho pieseň, ktorá by ma nebavila. Prijať výzvu nebolo ľahké, mne sa jeho piesne veľmi páčia, takže som bol nervózny. Zo slovenčiny som bol nervózny až strašidelne. A vôbec – spievať čokoľvek po takom super spevákovi. Je to pre mňa česť,“ prezradil šarmantný David Kraus.

 

img

 

Snímka sa nakrúcala počas pandémie koronavírusu v marci 2021 v Hoteli Hubert vo Vysokých Tatrách. Vďaka dodržiavaniu všetkých hygienických opatrení však počas celej výroby nezaznamenali ani jeden pozitívny prípad. Pri nakrúcaní ušetrili tvorcovia viac ako jednu tonu CO2  oproti štandardnému nakrúcaniu. Podarilo sa im to vďaka používaniu elektromobilu a vďaka presunom vlakovou dopravou. Eliminovali tiež plastové obaly na jedlo a väčšina kostýmov pochádzala zo secondhandov a partnerských obchodov.

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ „Je super žiť s partnerom, ktorý je tiež sochár,“ tvrdí Jana Brisudová v exkluzívnom rozhovore pre Netky.

 

Romantickú komédiu Láska hory prenáša uvádza do kín distribučná spoločnosť Continental film.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies