Remišová plánuje navrhnúť výrazné obmedzenie udeľovania výnimiek

NETKY.SK • 10 Január 2021, 14:34 • 2 min
Remišová plánuje navrhnúť výrazné obmedzenie udeľovania výnimiek

BRATISLAVA - Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová navrhne v koalícii, aby sa udeľovanie výnimiek výrazne obmedzilo.

slovakia

left justify in out

Vicepremiérka Veronika Remišová tak reagovala na situáciu okolo udelenia výnimky hlavného hygienika, na základe ktorej nemusí ísť podpredseda vlády SR pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý po návrate zo Spojeného kráľovstva na test na koronavírus, ani do desaťdňovej karantény. Predsedníčka strany Za ľudí tvrdí, že počty podľa jednotlivých štátnych inštitúcií a dôvody výnimiek musia byť zverejňované.

 

img


Taktiež poznamenala, že výnimky majú slúžiť na to, aby sa dokázalo zaistiť základné fungovanie štátu a ekonomiky. „Preto v koalícii navrhnem, aby sme v súčasnej pandemickej situácii udeľovanie výnimiek výrazne obmedzili, a aby vyhláška hygienika, ktorá výnimky umožňuje bola zredukovaná,“ upresnila.


img

Podľa Remišovej sa pravidlá vôbec nevzťahujú na europoslancov ani ich rodiny. Počet individuálnych výnimiek je pomerne veľký. Podotkla, že každá výnimka by mala byť detailne odôvodnená aj s vysvetlením, prečo je jej udelenie nevyhnutné.

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) v súvislosti so situáciou okolo výnimky vyzvalo v sobotu 9. januára Holého na okamžité odstúpenie z funkcie. V tlačovej správe uviedol hovorca KDH Stano Župa, hnutie považuje ignorovanie pandemických opatrení vicepremiérom Holým uprostred kritickej zdravotníckej situácie za hanebné.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies