RegioJet rozšíri vlakové spojenie Praha - Brno - Viedeň do Budapešti

NETKY.SK • 10 August 2019, 11:27 • 2 min
RegioJet rozšíri vlakové spojenie Praha - Brno - Viedeň do Budapešti

BRATISLAVA - Súkromný dopravca RegioJet, ktorý funguje aj na Slovensku, plánuje rozšíriť medzinárodné vlakové spojenie na trati Praha - Brno - Viedeň ďalej do Budapešti.

slovakia

left justify in out

Dva páry žltých vlakov by mali jazdiť medzi Prahou a Budapešťou cez Viedeň denne od júna 2020. Pôjde o predĺženie dvoch zo štyroch súčasných vlakových spojov na trase Praha - Brno - Viedeň a späť. Bude to prvé prepojenie dvoch hlavných miest mimo Českej republiky vlakmi RegioJet. Ako spoločnosť informovala v tlačovej správe, návrh nových vlakových spojov je súčasťou jej pripravovaného cestovného poriadku pre budúci rok.

Partnermi pre technické zabezpečenie prevádzky vlakov RegioJet budú dopravcovia Continental Railway Solution v Maďarsku a WESTbahn v Rakúsku. "Znamená to, že ich strojvodcovia budú vlaky RegioJet riadiť na maďarskom, resp. rakúskom území a na palube bude prítomný tiež maďarský, resp. rakúsky vlakvedúci, ktorí budú mať na ich území na starosti výpravu vlaku a ďalšie dopravné povinnosti vyžadované národnou legislatívou," uviedol Aleš Ondrůj, hovorca Holdingu Student Agency, do ktorého patrí RegioJet. Aj tieto vlaky bude RegioJet prevádzkovať na komerčné riziko bez nároku na dotácie.

Všetky ostatné aktivity, vrátane obchodnej politiky, služieb zákazníkom, či palubného personálu poskytujúceho služby cestujúcim budú v kompetencii RegioJet-u, a to počas celej cesty z Prahy do Viedne a Budapešti. Po prejazde hraníc, rovnako ako v prípade ďalších medzinárodných vlakov dopravcu, sa nebudú meniť obsluhujúci personál, rozsah a kvalita služieb. Cestujúci budú môcť vo vlakoch medzi Prahou a Budapešťou využiť plný rozsah služieb tradične v troch triedach Standard, Relax a Business. RegioJet prevádzkuje do a z Budapešti aj štrnásť autobusových spojov denne spájajúcich maďarskú metropolu s Prahou, Viedňou, Brnom a Bratislavou.

Diaľkové vlaky RegioJet, ktoré jazdia v Česku, na Slovensku a v Rakúsku, v prvom polroku 2019 prepravili spolu približne 3,1 milióna cestujúcich. Ich počet oproti rovnakému obdobiu minulého roka vzrástol o 12 percent, alebo zhruba o štvrť milióna.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies