MENINY , EDMUND
close

Dnes je 1. december 2023

EDMUND


Z histórie
1. DECEMBER 1835

Hans Christian Andersen publikoval svoju prvú knihu rozprávok

Hebrejský dátum: 5784.3
Juliánsky dátum: 2460280

Do sviatku
23d
Do víkendu
15h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Očakávaj Hospodina! Buď silný! Nech je pevné tvoje srdce. Očakávaj Hospodina!

Žalm 27:14

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

RECEPT: Tento dokonalý rececept si zamilujete! Brokolica na nivovej omáčke

NETKY.SK • 29.01 • Čítanie 2 min

Milovníci brokolice a syra si tento recept zaručene obľúbia! Je rýchly, chutný a jednoduchý.

slovakia

left justify in out

Vybrala som veľmi jednoduchý a celkom zdravý recept, prekvapivo bez mäsa. Brokolica s ryžovými rezancami a nivovou omáčkou na víne. Tento recept je postačujúci pre dve osoby.

 

   img img

 

                                                                                   

 

Ingrediencie:

 

brokolica, približne 200 g

2 PL olivového oleja

1 menšia cibuľa

2 PL bieleho vína

100 g syru niva

180 ml šľahačkovej smotany, ktorú môžeme nahradiť i rastlinnou náhradou

štipka mletého nového korenia

štipka muškátového oriešku

   

Postup:

 

Brokolicu umyjeme a dáme do osolenej vriacej vody variť na približne 5 minút. V ďalšom hrnci uvaríme ryžové rezance, tie potom precedíme  a prepláchneme teplou vodou.

 

 

Ako urobíme omáčku?

 

Malú cibuľku nakrájame  a osmažíme na tuku. Keď má zlatohnedý odtieň, prilejeme víno a keď sa odparí, znížime teplotu na čo najmiernejšiu. Postupne pridávame nivu nakrájanú na drobné kúsky. Do roztavenej nivy pridáme smotanu a počkáme kým sa suroviny prepoja a vytvorí sa nám celistvá hutnejšia omáčka. Niva je dosť slaná, takže omáčku nesolím. Dochucujem však novým korením a muškátovým orechom.

 

img

 

Dobrú chuť!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Jeseň
JESEŇ SKONČÍ O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona