Putin sa izoluje, poradcov mohol dať do domáceho väzenia, uviedol Biden

NETKY.SK • 1 Apríl 2022, 06:00 • 2 min
Putin sa izoluje, poradcov mohol dať do domáceho väzenia, uviedol Biden

WASHINGTON – Americký prezident Joe Biden vo štvrtok uviedol, že šéf Kremľa Vladimir Putin sa zrejme izoluje od svojho okolia a pravdepodobne prepustil niektorých svojich poradcov alebo ich dal dokonca do domáceho väzenia. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

slovakia

left justify in out

„Zdá sa, že Putin je izolovaný a existujú určité náznaky, že prepustil alebo dal do domáceho väzenia niektorých svojich poradcov,“ povedal Biden bez poskytnutia ďalších informácií. Šéf Bieleho domu v súvislosti s vojnou na Ukrajine uviedol, že je "skeptický" čo sa týka tvrdení Moskvy, že sa sťahuje zo severnej časti krajiny a z okolia Kyjeva. „Zatiaľ neexistuje jasný dôkaz, že (Rusko) sťahuje všetky svoje sily z Kyjeva,“ povedal Biden. „Existujú aj dôkazy, že (Rusko) posilňuje svoje jednotky v oblasti Donbasu,“ dodal prezident USA.

 

img

 

Televízia CNN pripomenula, že informácie od západných spravodajských služieb naznačujú, že vojenskí poradcovia zrejme dávali Putinovi nepravdivé informácie o vývoji bojov na Ukrajine. Podľa britských tajných služieb Putin čoraz menej dôveruje svojmu vojenskému veleniu a cíti sa byť oklamaný. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov to však vo štvrtok poprel a vyhlásil, že Západ „nerozumie“ Putinovi ani spôsobu, akým Moskva pracuje.

 

Možno vás zaujme: Na Slovensku máme vyše 660 000 ľudí, ktorí čelia chudobe, uviedla prezidentka



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies