Pri hranici so Severnou Kóreou rozsvietia tri veľké vianočné stromčeky

NETKY.SK • 13 December 2011, 04:56 • 2 min
Pri hranici so Severnou Kóreou rozsvietia tri veľké vianočné stromčeky

Pri hranici so Severnou Kóreou rozsvietia tri veľké vianočné stromčeky

slovakia

left justify in out

img

Južná Kórea povolí kresťanom rozsvietiť dva ďalšie veže v tvare vianočného stromčeka pri hranici so Severnou Kóreou, ktorá proti tomuto zámeru dôrazne protestovala. Informoval o tom dnes vládny predstaviteľ v Soule.
Juhokórejská vláda vlani umožnila kresťanskej skupine umiestniť veľký oceľový vianočný stromček neďaleko hranice po prvý raz za sedem rokov v čase napätia na polostrove po dvoch krvavých útokoch, z ktorých obvinili Severnú Kóreu.
Stromček z vlaňajška rozsvietia aj tento mesiac, pričom povolenie na dva ďalšie dostali iné skupiny miestnych kresťanov, uviedol predstaviteľ ministerstva obrany. Podľa jeho slov ide o záležitosť slobody prejavu a vyznania.
Severokórejská vláda dnes po správach o prvom stromčeku na svojej webovej stránke vyhlásila, že jeho rozsvietenie je metódou psychologickej vojny a vyvolá "nepredvídané dôsledky".
Juhokórejský zdroj dodal, že armáda zvýši bezpečnostné opatrenia v oblasti, kde postavia vianočné stromčeky - v západnej, strednej a východnej časti ostro stráženej hranice medzi oboma kórejskými štátmi. Rozsvietené budú 15 dní od 23. decembra.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies