Premiér Matovič sa dohodol s Rusmi, do leta nám doručia 2 milióny vakcín Sputnik V

NETKY.SK • 19 Február 2021, 18:03 • 2 min
Premiér Matovič sa dohodol s Rusmi, do leta nám doručia 2 milióny vakcín Sputnik V

Napriek komplikáciám, ktoré sa objavili pri včerajšom schvaľovaní na vláde, sa na územie Slovenska dostane ruská vakcína, podľa štúdií a meraní údajne najúčinnejšia na svete.

slovakia

left justify in out

Vo včerajších hodinách strana Za ľudí odmietla podporiť import ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensko. Problémom bolo, podľa predsedkyne Remišovej ako aj podpredsedu NRSR Juraja Šeligu, neschválenie vakcíny Európskou liekovou agentúrou EMA. 

 

Juraj Šeliga vyjadruje postoj strany Za ľudí k ruskej vakcíne Sputnik V

 

Dnes je však situácia na Slovensku diametrálne iná. Premiér sa napokon rozhodol využiť svoju kompetenciu a po odporúčaní ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, rozhodol povoliť použitie Sputnika V aj na území Slovenskej repubilky.

 

img


Vyjednanie dvoch miliónov dávok ruskej vakcíny Matovič považuje za obrovský úspech. Pri týchto rokovaniach neboli zástupcovia ministerstva zahraničných vecí.


Zmluvu na ruskú vakcínu premiér pri rokovaniach nepodmienil tým, že sa budú aspoň uchádzať o registráciu Európskou liekovou agentúrou. "Myslím si, že hrajú otvorenú hru," povedal o dohode s Ruskom.

 


  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies