Predseda vlády SR a predseda strany SMER - slovenská sociálna demokracia Robert Fico rokuje v Bruseli

NETKY.SK • 27 Október 2023, 09:20 • 2 min
Predseda vlády SR  a predseda strany SMER - slovenská sociálna demokracia Robert Fico rokuje v Bruseli

Zasadnutiu Európskej rady v Bruseli predchádzalo stretnutie s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou.

slovakia

left justify in out

Slovenský premiér Robert Fico vo štvrtok predsedníčku Európskej komisie (EK) Ursulu von der Leyenovú informoval, že nová vláda SR nebude vojensky podporovať Ukrajinu a zameria sa len na humanitárnu pomoc. Premiér o tom infromuje na sociálnej sieti a vyplýva to taktiež aj z tlačovej správy strany Smer-SD.

 

Fico sa s von der Leyenovou stretol pred zasadnutím Európskej rady, známom ako summit EÚ, v Bruseli. "Veľmi jasne som na začiatku môjho štvrtého mandátu predsedu vlády SR vyslovil kritiku na adresu EK za to, ako odignorovala hrubé porušovanie ľudských práv a zneužívanie trestného práva proti opozícii na Slovensku," uviedol premiér.

Predsedníčke EK povedal, že nová vláda pripravuje v reakcii zmeny Trestného zákona a Trestného poriadku. Tiež by podľa svojich vyjadrení privítal konzultácie v spojitosti s týmito zmenami, s čím von der Leyenová súhlasila.

"Rovnako som informoval predsedníčku EK, že nová slovenská vláda nebude vojensky podporovať Ukrajinu a že sa sústredíme len na humanitárnu pomoc," uviedol premiér. Šéfka EK podľa jeho vyjadrení rešpektuje suverénne právo členských krajín vojensky podporovať alebo nepodporovať Ukrajinu a ocenila postoj SR k humanitárnej pomoci.Premiér SR dodal, že s predsedníčkou EK si vymenil názory aj na ďalšiu európsku agendu, ako je migrácia a revízia čerpania európskych fondov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: TS Smer SD, Foto: Úrad vlády SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies