Poslanci schválili 26 žiadostí o dotácie

NETKY.SK • 6 Jún 2024, 14:42 • 2 min
Poslanci schválili 26 žiadostí o dotácie

BRATISLAVA - Bratislavskí poslanci schválili 26 žiadostí o dotácie v 4 výzvach. Do výziev bolo prihlásených 62 projektov. Najviac žiadostí sa týkalo výzvy deti, mladí ľudia a rodiny v ohrození.

slovakia

left justify in out

Mesto vyčlení vyše 370-tisíc eur zo svojho rozpočtu na podporu projektov viacerých združení a organizácií. Mestské zastupiteľstvo to schválilo koncom mája.

Ide o výzvy medzigeneračnej solidarity a kvality života seniorov a senioriek v Bratislave a výzvy deti, mladí ľudia a rodiny v ohrození. Vyčlenené peniaze poputujú aj pre organizácie pracujúce s ľuďmi bez domova.

Posledná výzva sa týka prevencie a bezpečnosti v ohrozených lokalitách a znižovania rizík v súvislosti s nelegálnymi drogami alebo alkoholom. 

"Cieľom výziev bola podpora projektov žiadateľov, ktorými sú právnické osoby nezaložené za účelom podnikania, najmä neziskové organizácie, občianske združenia a nadácie pôsobiace na území hlavného mesta SR," ozrejmilo mesto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: teraz.sk, Foto: freepik.sk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies