Poskytnutie podpory Kalinského združeniu preverí Úrad špeciálnej prokuratúry

NETKY.SK • 23 Január 2021, 16:41 • 2 min
Poskytnutie podpory Kalinského združeniu preverí Úrad špeciálnej prokuratúry

Špeciálna prokuratúra preverí, či nedošlo k spáchaniu trestného činu poškodzovania finančných záujmov Európskej únie alebo niektorého z trestných činov korupcie v súvislosti s poskytnutím podpory Občianskemu združeniu Pre lepšiu budúcnosť.

slovakia

left justify in out

Zástupca špeciálneho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry preverí, či v súvislosti s poskytnutím podpory Občianskemu združeniu Pre lepšiu budúcnosť z Operačného programu Kvalita životného prostredia Ministerstvom životného prostredia SR vo výške takmer 390 tisíc eur, nedošlo k spáchaniu trestného činu poškodzovania finančných záujmov Európskej únie alebo niektorého z trestných činov korupcie.

 

img

 

Informácia vyvolala v radoch opozície podozrenia z konfliktu záujmov. Podpredseda strany Hlas - sociálna demokracia Richard Raši preto vyzval ministra životného prostredia Jána Budaja, aby odstúpil z funkcie. Ministerstvo životného prostredia SR reagovalo stanoviskom, v ktorom uviedlo, že občianske združenie si podalo žiadosti o dotácie ešte v roku 2019, keď rezort viedlo bývalé vedenie.

Všetky projekty sú podľa Budaja zároveň posudzované po administratívnej aj odbornej stránke viacerými sekciami, ktoré v danej veci nie sú v konflikte záujmov. Celou vecou sa ešte bude zaoberať oddelenie vnútorného auditu, na ktoré minister podá podnet. Zároveň sa obrátil na Ministerstvo financií , ktoré zastupuje Európsku úniu pri dohľade nad zákonnosťou európskych dotácií. Pavol Kalinský sa niekoľko hodín po zverejnení informácie vzdal funkcie externého poradcu premiéra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies