Politici vyjadrujú úprimnú sústrasť rodinám obetí vo Vrútkach

NETKY.SK • 11 Jún 2020, 13:07 • 2 min
Politici vyjadrujú úprimnú sústrasť rodinám obetí vo Vrútkach

Politici na sociálnych sieťach reagujú na útok na Spojenej škole na Ulici M. R. Štefánika vo Vrútkach. Násilný čin, pri ktorom útočník, 22-ročný Martinčan, usmrtil jednu osobu a piatich zranil, odsúdili.

slovakia

left justify in out

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) 

Gröhling vyjadril úprimnú sústrasť a skoré uzdravenie zraneným a dotknutým osobám. "Akékoľvek formy násilia sú neprípustné. O to smutnejšie je, ak sa udejú na školskej pôde," dodal.

 

Gröhling aktuálne smeruje aj na miesto štvrtkovej tragédie do Vrútok. Okrem neho sa tam presúva aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), policajný prezident Milan Lučanský či minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

 

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO)

Mikulec na sociálnej sieti vyjadril pozostalým úprimnú sústrasť, zraneným deťom, policajtom a ďalším zamestnancom školy praje skoré uzdravenie. "O celú situáciu sa intenzívne zaujímam od prvého momentu a verím, že budem vedieť viac po príchode na miesto tragédie," dodal.

 

img

 

Premiér Igor Matovič

Predseda vlády Igor Matovič vyjadril pozostalým tragédie vo Vrútkach úprimnú sústrasť. Uviedol to vo štvrtok na stretnutí Vyšehradskej štvorky v českých Ledniciach. "Blázni medzi nami žijú a takýmto situáciám nedokážeme zabrániť, ale minister vnútra letí na miesto činu a pevne verím, že potom nás bude informovať podrobnejšie," dodal Matovič.


Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina)

Kollár odsudzuje tento násilný čin, ktorý si vyžiadal obete na ľudských životoch a viacerých zranených, medzi ktorými sú aj deti. "V týchto chvíľach smeruje predseda NR SR na miesto tragédie do Vrútok," informovala kancelária predsedu parlamentu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Netky.sk (@netky.sk),


Podpredseda parlamentu a strany Za ľudí Juraj Šeliga

Šeliga uviedol, že je to strašná tragédia a myslí na obete a ich pozostalých.

 

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS)
"Vrútky som s Vami. Je mi nesmierne ľúto, čo sa stalo a vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým, ktorých sa táto tragédia týka. Školy sú tým posledným miestom, kde má úradovať nenávisť a zlo,"  uviedol minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

 

 

Vicepremiérka Veronika Remišová
"Brutálny" útok na základnej škole vo Vrútkach odsúdila aj vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí). „Vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým, ktorí boli zasiahnutí touto tragickou udalosťou. Bezpečnosť našich detí a vyučujúcich v školách musí byť pre štát najvyššou prioritou," napísala na sociálnej sieti.

 

Peter Pellegrini
"Som v duchu s rodinami obetí útoku vo Vrútkach. Som v duchu aj so všetkými učiteľmi, ktorí poctivo napĺňajú svoje náročné a záslužné poslanie a musia byť šokovaní skutkom, za ktorý ich kolega zaplatil životom. Som v duchu aj so všetkými rodičmi, ktorí každé ráno vyprevádzajú svoje dieťa do školy a veria, že sa im zdravé vrátia domov. Deti, rodičia aj učitelia si zaslúžia pocit bezpečnosti a my preň musíme urobiť maximum," uviedol Peter Pellegrini.

 

 

Viac o tragickom incidente sa dozviete v článku "Muž napadol zamestnancov základnej školy vo Vrútkach, po zásahu polície zomrel"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies