Polícia zastavila robotaxík Waymo bez vodiča pre jazdu v protismere

NETKY.SK • 14 Júl 2024, 16:08 • 2 min
Polícia zastavila robotaxík Waymo bez vodiča pre jazdu v protismere

PHOENIX - Autonómne vozidlo spoločnosti Waymo v arizonskom Phoenixe nedávno zastavil policajt pre jazdu v protismere. Podľa vyjadrenia spoločnosti Waymo sa vozidlo dostalo do protismerného pruhu pre nekonzistentné dopravné značenie v stavebnej zóne.

slovakia

left justify in out

Samojazdiace auto, ktoré viezlo iba podporného zástupcu spoločnosti Waymo, strávilo v protismere približne 30 sekúnd. Policajt sa pokúsil vozidlo zastaviť, to však v snahe uvoľniť križovatku zrýchlilo a prešlo na červenú. Následne zastavilo na parkovisku, kde došlo k rozhovoru medzi policajtom a zástupcom spoločnosti Waymo.

Hoci arizonské zákony umožňujú pokutovať spoločnosti za priestupky ich autonómnych vozidiel, v tomto prípade žiadna pokuta nepadla. Podľa hovorcu polície vo Phoenixe nebolo pokutovanie v tomto prípade uskutočniteľné. Konkrétnejší dôvod však neuviedol.

Spoločnosť Waymo tvrdí, že jej vozidlá sú 3,5-krát menej náchylné na nehodu ako autá riadené ľuďmi. Napriek tomu Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky vyšetruje takmer dve desiatky incidentov týkajúcich sa vozidiel práve tejto spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Waymo, Foto: waymo.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies