AKTUALIZOVANÉ: Policajti zasahujú v dome svojho bývalého prezidenta, rovnako v dome bývalého šéfa NAKA

NETKY.SK • 5 November 2020, 07:04 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Policajti zasahujú v dome svojho bývalého prezidenta, rovnako v dome bývalého šéfa NAKA

BRATISLAVA - Polícia od rána zasahuje na viacerých miestach Slovenska, vrátane domu policajného exprezidenta Tibora G., ako aj v dome exšéfa NAKA Petra H.

slovakia

left justify in out

Informujú o tom Aktuality.sk: "Pred domom Tibora Gašpara je od skorého rána aspoň osem policajných vozidiel aj so psovodom. Ulica, na ktorej stojí rodinný dom je z oboch strán uzavretá," píšu.

 


Tvnoviny.sk tvrdia, že zasahujú policajti aj v Leviciach v dome bývalého šéfa Národnej jednotky finančnej polície Bernarda Slobodníka. Topky.sk informujú aj o bývalom šéfovi protikorupčnej jednotky Robertovi Krajmerovi.

Aktuality sa nazdávajú, že to môže mať súvis s prácou špeciálnej skupiny, ktorá skúma výpovede bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. a niekdajšieho príslušníka SIS Františka B.


Vyjadril sa už aj Úrad špeciálnej prokuratúry. Ide o akciu s krycím názvom „Očistec”. Zadržaných v rámci nej je viac ľudí. Ako ďalej dodala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová, vyšetrovateľ Národnej kriminálne agentúry (NAKA) zadržaných obvinili pre viaceré trestné činy, vrátane zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčné trestné činy a trestný čin zneužívanie právomoci verejného činiteľa. „S obvinenými osobami aktuálne prebiehajú procesné úkony, preto sa nebudeme k prípadu bližšie vyjadrovať,” dodala.


Médiá priniesli informáciu, že medzi nimi je aj bývalý policajný prezident Tibor G., bývalý šéf NAKA Peter H., exšéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert K. a aj bývalý šéf Národnej jednotky finančnej polície Bernard S. Posledný menovaný podľa medializovaných informácii spolupracuje s políciou. Tibor G. na Bernarda S. mať dať trestné oznámenie pre ”pripravovanú kriminalizáciu” jeho osoby.

 

Prečítajte si aj časový harmonogram rôznych policajných razií ostatného obdobia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies