Podľa Úradu vlády je rušenie Rady pre štátnu službu súčasť konsolidácie

NETKY.SK • 14 Jún 2024, 10:08 • 2 min
Podľa Úradu vlády je rušenie Rady pre štátnu službu súčasť konsolidácie

BRATISLAVA - Úrad vlády deklaroval, že zrušením rady nedôjde k odstráneniu kontrolného systému k uplatňovaniu práva a plneniu povinností odvodených z princípov štátnej služby.

slovakia

left justify in out

Rušenie rady patrí k opatreniam, ktoré majú za cieľ prispieť ku konsolidácií verejných financií. Uviedol to Úrad vlády SR v súvislosti s pozmeňujúcim návrhom k novele zákona o činnosti vlády. Prostredníctvom tohto zákona sa má rada zrušiť. 

Odhadovaná úspora tohto opatrenia predstavuje 655 000 eur ročne. Plat členov je vo výške platu poslanca NR SR, pričom má nárok na paušálne náhrady až vo výške 1 967 eur. 

Hlavnou úlohou rady bol dohľad nad dodržiavaním princípov štátnej služby, ktoré špecifikuje zákon. Zrušením rady však nedôjde k zaniknutiu kontrolného systému vo vzťahu k právam a uplatňovaniu práv a povinností.

"Poďme k faktickému stavu, pretože ide o piatich zamestnancov Rady pre štátnu službu, ktorí poberajú vyššie platy než poslanci. Jeden z nich za tri mesiace bol dvakrát v robote," vyhlásil Erik Kaliňák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Úrad vlády SR, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies