Počet otvorených hraničných priechodov by sa mal podľa Hegera v najbližších dňoch zvýšiť

NETKY.SK • 7 Júl 2021, 10:49 • 2 min
Počet otvorených hraničných priechodov by sa mal podľa Hegera v najbližších dňoch zvýšiť

BRATISLAVA - Pred dnešným rokovaním vlády Eduard Heger uviedol, že počet otvorených hraničných priechodov by sa mal v najbližších dňoch zvýšiť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vláda sa bude aj na dnešnom rokovaní zaoberať možnosťou, ako zabezpečiť čo najväčší možný počet otvorených hraničných priechodov aspoň v čase dopravných špičiek. Podľa Hegera však bude potrebné zabezpečiť kontroly dodržiavania opatrení na všetkých hraničných priechodoch.

 

img

 

Súvisiaci článok: Zaočkovaným pendlerom sa uľahčí prechod cez hranice. Nebudú sa musieť testovať!

„Zapájame do toho pracovníkov Finančnej správy SR, armády a akékoľvek posily, aby sme mohli nechať čo najväčší počet priechodov otvorených. My nepotrebujeme tie prechody nevyhnutne zatvárať. My len potrebujeme zaviesť tam tú kontrolu, aby si ľudia zvykli na tú eHranicu,“ povedal Heger.

 

Mohlo by vás zaujímať: ROZHOVOR: Vo Vrbovciach protestovali proti zatvoreniu hraničného priechodu s Českom

 

Situácia na hraničných priechodoch a situácia s pendlermi, ktorí by v prípade nezaočkovania museli po 9. auguste pri každom prekročení hraníc absolvovať karanténu, bude podľa neho do 9. augusta vyriešená.

 

Podobný článok: Igor Matovič považuje platené testy za nútenie do očkovania!

 

img

 

Bezplatné testovanie
Vláda sa chce zaoberať aj možnosťou, ako naďalej zabezpečiť poskytovanie bezplatného testovania obyvateľov na prítomnosť ochorenia COVID-19. Rokovanie o tejto téme je naplánované na pondelok v rámci koaličnej rady. Podľa Hegera bude rozhodujúca najmä finančná stránka testovania. Premiér preto čaká na analýzu ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského, ktorá má ukázať, aké možnosti poskytovania bezplatného testovania prichádzajú do úvahy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies