Počas volebného dňa zasahovali okrem policajtov aj záchranári

NETKY.SK • 9 Jún 2024, 11:00 • 2 min
Počas volebného dňa zasahovali okrem policajtov aj záchranári

BRATISLAVA - Priebeh volebného dňa bol pokojný, no zásah záchranárov napriek tomu bol niekde nevyhnutý.

slovakia

left justify in out

V Košiciach si záchranári plnili svoje úlohy a riešili prípad postaršieho pacienta, ktorý sa sťažoval na to, že si necíti nohy. V Žiline pomáhali dôchodkyni s kolapsovým stavom.

Napriek tomu, že voľby do EP prebiehali viac menej pokojne a bezproblémovo aj pre zdravotníkov-záchranárov ich výjazd a pomoc postihnutým bola nevyhnutná aj na miestach, kde sa voľby konali, informovala hovorkyňa Operačného strediska zdravotnej záchrannej služby SR Petra Klimešová. V stanovisku, ktoré poskytla sa uvádza, že "v súvislosti s konaním volieb sme vyslali ambulancie k šiestim prípadom".

Pomoc záchranárov v lokalite Banskobystrického kraja si vyžadoval aj stav takmer 60-ročného muža, ktorému údajne tŕpli končatiny a mal triašku. Záchranári ho za účelom nevyhnutných diagnostických úkonov a poskytnutia primeranej lekárskej starostlivosti previezli do nemocnice v Žiari nad Hronom, spresnila hovorkyňa OSZZS SR.

Rovnako nepozitívny zdravotný stav 65-ročnej ženy sťažujúcej sa na bolesti v oblasti hrudníka viedli k prevozu pacientky do nemocnice v Košiciach.

Záchranári riešili prípady v Košiciach aj Žiline a bratislavskej Petržalke. Takmer vo všetkých prípadoch sa jednalo o našich postarších spoluobčanov. Epileptický záchvat dostala aj žena v strednom veku  z Dubnice nad Váhom a záchranári aj jej vyrazili na pomoc.







twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Matej Kasanický
Zdroj: teraz.sk, Foto: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby / facebook.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies