Po zemetrasení v Indonézii hlásia už 46 obetí na životoch

NETKY.SK • 21 November 2022, 10:59 • 2 min
Po zemetrasení v Indonézii hlásia už 46 obetí na životoch

JAKARTA - Najmenej 46 mŕtvych a 300 zranených hlásia indonézske úrady po zemetrasení, ktoré v pondelok zasiahlo západnú časť ostrova Jáva. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Epicentrum otrasov bolo pri meste Cianjur (vysl. "čiandžur"), ležiacom zhruba 100 kilometrov južne od hlavného mesta Jakarta, v ktorom boli otrasy taktiež citeľné. Podľa americkej geologickej služby USGS aj miestneho indonézskeho Meteorologického, klimatologického a geofyzikálneho úradu (BMKG) išlo o otrasy s magnitúdou 5,6, ktoré vychádzali z hĺbky približne 10 kilometrov. Varovanie pred cunami úrady nevydali. V oblasti boli poškodené desiatky budov, vrátane islamskej internátnej školy či nemocnice. Indonézsky geofyzikálny úrad BMKG tiež informoval, že v oblasti dosiaľ zaznamenali 25 dotrasov. Indonéziu postihujú často zemetrasenia i erupcie sopiek. Toto súostrovie totiž leží v seizmicky aktívnej zóne, tzv. Ohnivom kruhu, kde sa stretávajú tektonické platne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies