Pavel a Čaputová si navzájom udelili najvyššie štátne vyznamenania

NETKY.SK • 13 Jún 2024, 13:56 • 2 min
Pavel a Čaputová si navzájom udelili najvyššie štátne vyznamenania

PRAHA - Čaputová je od stredy na dvojdňovej návšteve Česka. Je to jej poslednou cestou vo funkcií prezidentky SR.

slovakia

left justify in out

Prezidentka Slovenskej republiky si vo štvrtok prevzala od Petra Pavla najvyššie české vyznamenanie Rad Bieleho leva občianskej skupiny I. triedy. Rad dostala za obzvlášť vynikajúce zásluhy v prospej Českej Republiky.

Prezidentovi ČR Petrovi Pavlovy zároveň udelila najvyššie slovenské štátne vyznamenanie Rad Bieleho dvojkríža I. triedy za mimoriadne zásluhy o všestranný rozvoj medzi ČR a SR.

Slovenská prezidentka sa zaslúžila o upevnenie vzťahov medzi krajinami a v rámci ich rozvoja prispievala k posilňovaniu hodnôt demokracie, slobody a ľudských práv v oboch krajinách. Vyjadril sa tak Pražský hrad.

"Sú to ľudskosť, ústretovosť, vľúdnosť, snaha porozumieť ľuďom a načúvať im a aj veľká zodpovednosť za rolu, ktorú plníte," povedal český prezident, podľa ktorého bola slovenská prezidentka vzorom aj pre iných štátnikov.

 "Je mi cťou udeliť ho práve vám, lebo mám veľký rešpekt a úctu k spôsobu, ako vykonávate svoju funkciu," odkázala prezidentka Pavlovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: teraz.sk, Foto: dobrenoviny.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies