Pastor v Texase dvakrát postrelený. Ďakuje Bohu za prežitie a je ochotný odpustiť strelcovi!

NETKY.SK • 23 Marec 2024, 14:00 • 2 min
Pastor v Texase dvakrát postrelený. Ďakuje Bohu za prežitie a je ochotný odpustiť strelcovi!

61-ročný Thomas Wilson bol postrelený minulú stredu krátko po tom, čo opustil Houston Livestock Show so svojou sekretárkou.

slovakia

left justify in out

Texaský pastor Thomas Wilson z baptistickej církvi v Meadowbrooku ďakuje Bohu za to, že mu zachránil život po tom, ako ho ozbrojenec, ktorému odmietol požičať telefón, dvakrát postrelil a okradol krátko po tom, čo mu povedal: „Boh ti dnes večer nepožehná“.

Povedal, že predtým, ako bol prekliaty a postrelený, sa ho strelec spýtal, či môže použiť svoj telefón, ale odmietol.

"Povedal som mu nie a on pokračoval a dokonca povedal tieto slová: ,Boh ťa dnes večer nepožehná," spomínal Wilson.

Keď odchádzal od muža a smeroval k jeho autu so svojou sekretárkou, Wilson povedal, že si všimol, že jeho auto bolo vykradnuté. Povedal, že sa pokúšal volať o pomoc, keď sa k nemu znova priblížil muž, ktorý požiadal o použitie jeho telefónu, ale tentoraz požadoval, aby mu pastor dal tašku.

"Najprv som chcel dať všetko, len to vzdať, ale potom vytiahol zbraň a mierila mi priamo sem do tváre a videl som, že ten chlap nemá v úmysle nechať ma odtiaľto odísť," povedal Wilson.

„Akokoľvek bol rozrušený, chystal sa zastreliť nielen mňa, ale aj moju sekretárku, a to som nemohol dopustiť,“ povedal. "Natiahol som sa, schmatol som zbraň a snažil som sa ju dostať preč z mojej tváre, ale vystrelila a zasiahla ma do ramena."

Obaja muži skončili na zemi a ako sa ďalej bili, pastora neznámy postrelil do oboch ramien. Strelec utiekol s taškou, v ktorej boli jeho kreditné karty, občiansky preukaz a pas.

Ozbrojenec po sebe zanechal topánku, telefón a ďalšie predmety, ktoré polícia v Houstone preveruje ako dôkaz.

"Chcem, aby bol tento muž chytený, chcem chrániť ostatných," povedal pastor, pričom poznamenal, že je ochotný odpustiť ozbrojencovi za to, čo mu urobil.

"Musí prevziať zodpovednosť za to, čo urobil, ale popri tom toho musíme mať stále odpúšťajúce srdce," povedal Wilson.

Poznamenal tiež, že aj keď bol dvakrát postrelený, musí ďakovať Bohu za to, že mu zachránil život.

"Ďakujem Bohu, že som dnes stále tu," povedal Wilson, pričom si všimol, ako sa jeho viera v dôsledku útoku posilnila. "Jemu buď sláva, od streľby som nemal žiadnu skutočnú bolesť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: The Christian Post. (www.christianpost.com), Foto: Pastor Thomas Wilson ( Screenshot/KHOU 11)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies