Nový podjazd v centre mesta Nitra má byť hotový v priebehu septembra

NETKY.SK • 14 Máj 2023, 13:00 • 2 min
Nový podjazd v centre mesta Nitra má byť hotový v priebehu septembra

NITRA - Mesto Nitra pokračuje v budovaní nového podjazdu pod Univerzitným mostom. Podľa primátora Mareka Hattasa má byť stavba hotová v priebehu septembra.

slovakia

left justify in out

Mesto Nitra pokračuje v budovaní nového podjazdu pod Univerzitným mostom. Podľa primátora Mareka Hattasa má byť stavba za vyše 620.000 eur hotová v priebehu septembra.

 

Dlho pripravovaný projekt radnica spustila v marci tohto roka, keď bolo odovzdané stavenisko zhotoviteľovi. Po dokončení podjazd prepojí niekoľkokilometrové cyklotrasy na nábreží rieky Nitra a vytvorí bezpečný priechod pre chodcov v centre mesta. Ako informoval primátor, momentálne sa dokončilo klincovanie a striekanie betónu oporného múru cyklotrasy. Najbližšie týždne sa bude pod mostom pracovať na hĺbení a budovaní budúceho podjazdu.

 

"V ďalšej fáze bude vytvorený oporný betónový múr od rieky a položí sa štrkový vankúš. Poslednou fázou bude pokladanie asfaltových plôch. Súčasne bude prebiehať vybetónovanie a obloženie oporného múru kameňom, pribudne aj bezpečnostná zábrana," doplnil Hattas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies