Nové sankcie pre Irán od USA prišli v čase oficiálnej návštevy Libanonu

NETKY.SK • 22 Marec 2019, 16:27 • 2 min
Nové sankcie pre Irán od USA prišli v čase oficiálnej návštevy Libanonu

WASHINGTON - Spojené štáty sa opäť dopustili niečoho, čo by čakal asi málokto. Počas oficiálnej návštevy ministra zahraničných vecí USA Mikea Pompea v Libanone, neváhal Biely dom uvaliť ďalšie sankcie na Irán. USA tak reagovali na silnejúci vplyv Iránu v tejto krajine. Počas dnešných hodín o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Sankcie zo strany USA boli uvalené na 31 iránskych vedcov, technikov aj spoločností, ktoré sú priamo zapojené zapojené do jadrových a raketových výskumných programov Iránu. Uvedení jednotlivci a spoločnosti pracujú pre iránsku Organizáciu pre obrannú inováciu a výskum (SPND).

 

img

nová raketa zem-zem nazvaná Havíze, ktorá patrí do skupiny riadených striel

 

Vysokopostavený americký predstaviteľ sa vyjadril, že zo subjektov postihnutých sankciami sa stávajú "medzinárodne rádioaktívne" subjekty a každého, kto s nimi bude spolupracovať, postihnú americké tresty podobného charakteru.

 

Oznámenie o uvalení sankcii prišlo práve v čase, keď šéf americkej diplomacie Mike Pompeo varoval tamojších predstaviteľov v hlavnom meste Libanonu Bejrút, aby obmedzili vplyv hnutia Hizballáh podporovaného Iránom. Pompeo dodal, že "Hizballáh je teroristická organizácia a nesmie sa jej dovoliť, aby určovala politiku alebo mala moc, i keď má kreslá v libanonskom parlamente aj vo vláde."

 

img

Libanonský premiér Saad Harírí (vpravo) sa rozpráva s americkým ministrom zahraničných vecí USA Mikeom Pompeom počas ich stretnutia v Bejrúte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies