Izraelský premiér Netanjahu vystúpi v americkom kongrese

NETKY.SK • 4 Jún 2024, 09:05 • 2 min
Izraelský premiér Netanjahu vystúpi v americkom kongrese

WASHINGTON - Netanjahov postup vo vojne s Pásmom Gazy zvýšil napätie medzi vládou amerického prezidenta Joea Bidena a Izraleom. Izraelský premiér preto vystúpi 13. júna na spoločnom zasadnutí oboch komôr amerického kongresu.

slovakia

left justify in out

Netanjahu dostal pozvanie od lídrov demokratov a republikánov, aby vystúpil v Kongrese s prejavom. Informuje Reuters, ktorá sa odvoláva na americké médiá. Tieto informácie však bezprostredne nepotvrdila ani jedna strana.

Napätie medzi vládou Bidena a Izraelom sa zvýšil, z dôvodu postupu vo vojne v pásme Gazy, kde prišli o život už tisíce ľudí. Stretnutie preto Bidena s izraelským premiérom je podľa médií nepravdepodobné.

Americký prezident sa bude v tom čase nachádzať na summite krajín G7 v Taliansku. Konať sa bude 13. až 15. júna v regióne Apúlia na juhovýchode Talianska.

Netanjahu naposledy vystúpil v americkom Kongrese v roku 2015, čo už bolo tretí krát. Okrem neho sa americkým lídrov toľko krát prihovoril len bývalý britský premiér Winston Churchil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: teraz.sk, Foto: axios.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies