Nemocnica v Prievidzi dostala 5 nových monitorov dychu od firmy INCON

NETKY.SK • 1 Február 2024, 13:02 • 2 min
Nemocnica v Prievidzi dostala 5 nových monitorov dychu od firmy INCON

PRIEVIDZA - Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach dostala päť nových monitorov dychu pre bábätká. Ide o praktickú pomôcku proti syndrómu náhleho úmrtia dojčiat, ktoré nemocnici darovala spoločnosť INCON. Všetky lôžka novorodeneckého oddelenia sú tak aj v NsP Prievidza vybavené modernými monitormi dychu.

slovakia

left justify in out

Dar z rúk obchodného riaditeľa Ing. Ladislava Pavloviča zo spoločnosti INCON, ktorá sa venuje výrobe okien a dverí špičkovej kvality už od roku 1992, prevzala primárka detského oddelenia MUDr. Alena Pillarová. „Som rád, že sme týmto spôsobom mohli pomôcť tým najzraniteľnejším, a to novorodencom. Chceme, aby sa deti rodili do kvalitnejšie vybaveného prostredia a aby aj mamičky mohli po narodení svojich detí pokojnejšie spávať,“ hovorí Ladislav Pavlovič.

 

Cenná pomôcka aj pre matky

INCON venoval monitory dychu nemocnici v spolupráci s Nadáciou Križovatka, ktorá od svojho založenia šíri na Slovensku povedomie o syndróme náhleho úmrtia dojčiat a o možnostiach ochrany ohrozených detí do jedného roku života. Súčasťou návštevy bolo aj predstavenie výhod darovaných prístrojov a ukázanie ich fungovania v praxi. „Z daru sa veľmi tešíme, keďže monitory dychu sú cennou pomôckou nielen pre deti, ale aj ich mamičky. Aj keď ja hovorím, že najlepším monitorom je vždy mama. Avšak každý moderný prístroj, ktorý pomôže mamám trošku zjednodušiť obdobie po narodení ich dieťatka, je prínosom. Monitor dychu účinne a spoľahlivo kontroluje dýchanie novorodenca a varuje matky či personál na oddeleniach v prípade odchýlok v dýchaní dieťaťa,“ vyzdvihuje prednosti prístroja MUDr. Alena Pillarová, primárka detského oddelenia NsP Prievidza.

Moderný prístroj na záchranu života novorodencov

Nemocnica s poliklinikou Prievidza spolupracuje s Nadáciou Križovatka už od roku 2008, ktorá za tento čas novorodeneckému oddeleniu darovala celkovo 55 monitorov dychu. „Sme radi, že máme vôkol seba výnimočných partnerov a podporovateľov, medzi ktorých patrí aj spoločnosť INCON. Bez nich by sa naša činnosť robila len veľmi ťažko,“ zdôrazňuje Táňa Tomasch, riaditeľka neziskovej organizácie Nadácia Križovatka. Ťažiskovým zmyslom projektu "Mamička, dýcham" je pomáhať vybaviť slovenské nemocnice monitormi dychu Babysense. Tento prístroj je neustále modernizovaný, aby spĺňal náročné klinické skúšky a je ako zdravotnícka pomôcka registrovaný aj samotným Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv. Cieľom projektu nadácie je, aby každé lôžko pre novorodencov a dojčatá na Slovensku bolo vybavené monitorom dychu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Key Communications / INCON, Foto: INCON
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies