Najdôveryhodnejším politikom sa opäť stala prezidentka Zuzana Čaputová!

NETKY.SK • 18 Apríl 2021, 14:43 • 2 min
Najdôveryhodnejším politikom sa opäť stala prezidentka Zuzana Čaputová!

BRATISLAVA - Súčasnému ministrovi financií SR a expremiérovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO) nedôveruje 84 percent opýtaných. Jeho dôveryhodnosť sa tak naďalej prepadáva.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý sa so vzorkou 1001 respondentov uskutočnil od 31. marca do 7. apríla. Televízia ho zverejnila v dnešnej relácii Na telo s Michalom Kovačičom. Novému premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽaNO) prejavilo dôveru 29 percent opýtaných.

 

Hlave štátu dôveruje najviac ľudí
Prezidentka SR Zuzana Čaputová si v prieskume udržala svoje prvenstvo. Dôveru jej vyjadrilo takmer 60 percent respondentov. V porovnaní s prieskumom z januára 2021 však klesla o šesť percentuálnych bodov.

 

Na druhom mieste v prieskume sa umiestnil líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini, ktorému vyjadrilo dôveru 41 percent opýtaných. Trojicu uzatvoril súčasný premiér Eduard Heger s 29 percentnou podporou.

 

Súvisiaci článok: Prieskum ukázal, že v čase pandémie ľudia veria najviac vedcom a lekárom

 

Boris Kollár si výrazne polepšil
Za predsedom vlády sa umiestnil predseda parlamentu a predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár, ktorému dôveruje 28 percent respondentov.  Oproti januárovému prieskumu si polepšil o osem percentuálnych bodov.

 

Nasleduje minister hospodárstva a predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík s 27 percentami, ktorý si naopak pohoršil o desať percentuálnych bodov. Pri posledných dvoch spomenutých politikoch ide o najväčší nárast, ale aj pokles v prieskume.

 

Na šiestom mieste v priskume sa ocitla ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie a predsedkyňa strany Za ľudí Veronika Remišová s 26 percentnou podporouLíder strany Smer - SD Robert Fico získal 24 percent

 

Prečítajte si tiež: Prezidentka naďalej kraľuje v rebríčku dôveryhodnoti. Ako je na tom premiér Igor Matovič?

 

Matovič sa dostal na úroveň Kotlebu
Pod dvadsať percent získal dôveru predseda hnutia Republika a europoslanec Milan Uhrík, ktorý získal 18 percent. Predseda Kresťansko-demokratického hnutia (KDH) Milan Majerský a predsedkyňa Progresívneho Slovenska (PS) Irena Biháriová získali zhodne po 16 percent. Líderke Progresívcov však podľa prieskumu nedôveruje o 14 percentuálnych bodov viac ľudí ako Majerskému.

Predsedovi strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko Marianovi Kotlebovi prejavilo dôveru 15 percent respondentov. Rovnaké množstvo vyjadrilo svoju dôveru aj Matovičovi.

 

Mohlo by vás zaujímať: Ako by dopadli parlamentné voľby dnes? Do parlamentu by sa nedostal Kotleba ani Mazurek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies