Najbližší víkend sa testovať nemá. Igor Matovič spomenul aj stratenú generáciu a oznámil najbližšie testy

NETKY.SK • 9 November 2020, 21:31 • 2 min
Najbližší víkend sa testovať nemá. Igor Matovič spomenul aj stratenú generáciu a oznámil najbližšie testy

BRATISLAVA - Ďalšie kolo testovania na nový koronavírus bude až cez víkend 21. a 22. novembra, no nie všade.

slovakia

left justify in out

Povedal to premiér Igor Matovič po tom, ako dorokoval Ústredný krízový štáb. Zdôraznil, že by sa nemalo testovať po okresoch, ale posvietiť by sa malo na miesta, kde bolo pomer pozitívne testovaných viac ako jedno percento. Pôjde tak približne o 500 obcí, vrátane menších miest.

 

 

Veľmi chudobní

Ústredný štáb chce, aby núdzový stav bol ďalších 90 dní, musí o tom rozhodnúť vláda. Štáb sa dohodol aj na tom, že deti s veľmi chudobných rodín budú môcť navštevovať školy, pretože nie je postarané o ich základné životné podmienky, ale ani potrebný počítač a internet na vzdialenú výučbu.

 

Stratená generácia

„Nemôžeme ďalej dopustiť, aby nám z týchto detí vyrastala stratená generácia, keď sú v hmotnej núdzi, preto, že nemajú základné životné potreby k dispozícií," zdôraznil Matovič.

 

 

Iná by mala byť aj situácia na hraniciach. Roman Mikulec, ktorý vedie rezort vnútra, povedal, že Rakúsko, Maďarsko, i Poľsko budú červenými krajinami. Testovať sa však nebude na všetkých priechodoch. Podľa Matoviča by mohlo ísť o cca 12 takýchto miest, ktoré budú vybavené o antigénové testy. Tzv. pendlerom postačí ísť na test raz za dva týždne.

 

Pozrite, kde sa môžete testovať zadarmo.

 

Proti koronavírusu je dôležité dbať o hygienu a zakrávať si pri kontakte s inými ľuďmi horné dýchacie cesty. Rúšky a dezinfekčné gély si môžete kúpiť na shop.netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies