Na Sibíri vznikne najväčšia krypto farma v Rusku

NETKY.SK • 15 Apríl 2018, 14:45 • 2 min
Na Sibíri vznikne najväčšia krypto farma v Rusku

KRASNOJARSK – Jedna z najväčších fariem na ťaženie kryptomien bude zriadená v Krasnojarskom kraji na Sibíri v Rusku. Informoval o tom generálny riaditeľ spoločnosti BitBaza Daniel Zakomolkin.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zakomolkin povedal, že región bol vybraný s prihliadnutím na cenu energií. Investície do infraštruktúry sa odhadujú zhruba na 3 miliardy rubľov (približne 39 miliónov eur).

 

img

 

"Bude to ťažobná farma, jedna z najväčších v Rusku. V konečnom dôsledku sa plánuje vytvoriť produkt, ktorý bude likvidnejší ako ťažba, čo robí projekt strategickým. Krasnojarsk je región s prebytkom elektrickej energie. Priemyselný park "Divny" má tri prípojnice, ktoré majú k dispozícii jediný napájací systém," povedal Zakomolkin.

 

Zakomolkin poznamenal, že výstavba blokov procesorov krypto farmy v priemyselnom parku prebieha už viac ako mesiac. Počiatočná spotreba ťažobnej farmy bude 10MW elektrickej energie, neskôr sa zvýši na 120MW.

 

img

 

Projekt má prilákať špecialistov spomedzi absolventov sibírskej štátnej univerzity. Teplo, ktoré vznikne pri ťažbe kryptomien, sa prevedie na tepelnú energiu a použije sa na obytné vykurovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies