Ministerstvo spravodlivosti hľadá v Prešove nové riešenia pre odídencov

NETKY.SK • 12 Jún 2024, 10:36 • 2 min
Ministerstvo spravodlivosti hľadá v Prešove nové riešenia pre odídencov

PREŠOV- Štátny tajomník Ministerstva spravodlivosti a riaditeľ Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Prešov sa stretli s viceprimátorom mesta Prešov Petrom Krajňákom.

slovakia

left justify in out

Cieľom stretnutia bolo vyriešenie situácie na Otvorenom oddelení ústavu Prešov. Tam sa v roku 2022 ubytovali odídenci z Ukrajiny v rámci humanitárnej pomoci. 

„V súlade s programovým vyhlásením vlády týkajúcim sa humanizácie podmienok výkonu väzby a výkonu trestu odňatia slobody prebiehajú, respektíve začnú prebiehať viaceré investičné akcie, ktoré si vyžadujú reorganizáciu celkových ubytovacích kapacít a budú mať dopad aj na ústav Prešov,“ vyhlásil štátny tajomník Ministerstva spravodlivosti SR Michal Sedliak.

Doterajšie výdavky v súvislosti s touto humanitárnou pomocou boli hradené z Ministerstva spravodlivosti SR. V rámci stretnutia zástupcovia mesta Prešov požiadali ministerstvo a Zbor väzenskej a justičnej stráže o poskytnutie súčinnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Ministerstvo spravodlivosti SR , Foto: FB/Ministerstvo spravodlivosti SR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies