Matovič si dupol, kapacity hromadných podujatí sa meniť nebudú

NETKY.SK • 14 September 2020, 21:01 • 2 min
Matovič si dupol, kapacity hromadných podujatí sa meniť nebudú

BRATISLAVA - Pri kultúrnych a športových podujatiach bude naďalej platiť pri interiérových akciách obmedzenie kapacity na 500 ľudí a pri exteriérových 1000 ľudí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom premiér Igor Matovič po zasadnutí ústredného krízového štábu. V prípade kultúrnych podujatí v červenej, teda rizikovej zóne bude zákaz občerstvenia a kapacita bude znížená na polovicu.

 

V prípade športových akcií v zelených oblastiach budú účastníci sedieť v každom druhom rade, v červených v každom štvrtom rade. Občerstvenie nebude dovolené.

 

Mohlo by vás zaujímať: Milanová súhlasí s prísnejšími opatreniami na Slovensku

 

Vláda chce pomôcť kultúrnej a športovej obci

"Pani ministerke kultúry Natálii Milanovej išlo o to, aby sme neumlčali a doslova nevyhladovali, či už kultúrne podujatia, ale rovnako aj Eduard Heger (minister financií) ma oslovil pre športové podujatia. Dohodli sme sa, že bez ohľadu na to, ako sa nám podarí presvedčiť ústredný krízový štáb o tom, že by sme nemali až takto zásadne skresať počty prítomných, či už na kultúrnych alebo športových podujatiach, že bez ohľadu na to, či sa nám to podarí, alebo nie, chceme podať pomocnú ruku aj kultúrnej, aj športovej obci a zabezpečiť nejakú formu odškodného za to, že nemôžu naplno fungovať," uviedol predseda vlády.

 

 

Budú sa počítať iba diváci

Matovič informoval, že v rámci podujatí sa budú počítať len diváci, nie účinkujúci či hráči, alebo obsluhujúci personál. Dodržiavať sa musia naďalej hygienické pravidlá a nosenie rúšok.

 

 

"Inak povedané, kultúra a šport môžu naďalej žiť," zdôraznil s tým, že tieto opatrenia sú dostatočné a odvážnejšie ako v iných krajinách. Dodal, že zodpovednosť si berie Matovič na svoje plecia. 

 

Premiér doplnil, že otázka týkajúca sa svadieb, plesov či stužkových slávností sa bude musieť ešte doriešiť v priebehu niekoľkých dní.

 

Súvisiaci článok: Petíciu za svadby do 150 hostí podpísali tisícky ľudí

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies