Manželku jedneho z najväčších drogových barónov zatkla polícia kvôli obchodovaniu s drogami

NETKY.SK • 23 Február 2021, 11:19 • 2 min
Manželku jedneho z najväčších drogových barónov zatkla polícia kvôli obchodovaniu s drogami

Emma Coronelová Aispurová, manželka mexického drogového baróna "El Chapa" Guzmána, bola zazdržaná políciou.

slovakia

left justify in out

Na medzinárodnom letisku Dulles zatkli 32-ročnú manželku jedného z najväčších drogových barónov El Chapa, Emmu Coronel Aisputovú. Ministerstvo spravodlivosti v USA o tom informovalo s tým, že bola zadržaná z dôvodu obchodovania s drogami.

 

img

 

Je obvinená z plánovania distribúcie niekoľkých druhov drog  v Spojených štátoch. Ministerstvo spravodlivosti ju tiež obviňuje z napomáhania manželovi pri úteku z mexického väzenia v roku 2015 a z účasti na plánovaní jeho druhého úteku z väzenia, ku ktorému však nedošlo.

 

Najmocnejší mexický drogový barón prezývaný El Chapo ušiel cez otvor pod sprchou vo svojej väzenskej cele a dostal sa do osvetleného tunela dlhého 1,6 kilometra, kde sa nachádzala motorka na koľajniciach s úzkym rozchodom. Plánovanie úteku bolo rozsiahle a jeho manželka pri tom zohrala kľúčovú úlohu. Pred federálny súd vo Washingtone sa má postaviť v utorok.

 

img


Guzmána odsúdili na doživotie v roku 2019. Jeho drogový kartel Sinaloa bol počas Guzmánovho 25-ročného vládnutia zodpovedný za prepašovanie obrovského množstva drog USA, uviedla prokuratúra v dokumentoch. Takisto napísala, že jeho "armáda sicarios" čiže "nájomných vrahov" mala príkaz uniesť, mučiť a zabiť každého, kto sa mu postaví do cesty.

Coronelová Aispurová chodila pravidelne na pojednávania počas Guzmánovho súdneho procesu, dokonca aj vtedy, keď ju svedecké výpovede stavali do veľmi zlého svetla. Teraz sa nachádza vo väzbe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies