Liverpool zmenil majiteľa, zostáva v rukách Američanov

NETKY.SK • 6 Október 2010, 12:06 • 2 min
Liverpool zmenil majiteľa, zostáva v rukách Američanov

Liverpool zmenil majiteľa, zostáva v rukách Američanov

slovakia

left justify in out

img

Správna rada FC Liverpool v stredu po dlhom hľadaní dotiahla do úspešného konca konkurz na nového kupcu, ktorý získal majoritný balík akcií slávneho anglického futbalového klubu. Predaj ešte podlieha schváleniu zo strany vedenia Premiership.
      Novým majiteľom "The Reds", za ktorý hráva slovenský reprezentant Martin Škrtel, sa stala spoločnosť New England Sports Ventures (NESV). Tá už vlastní zámorský bejzbalový klub Boston Red Sox. Podmienky predaja FC Liverpool na svojej internetovej stránke nezverejnil.
      "Som rád, že sme úspešne zavŕšili náročný a zložitý proces predaja. Správna rada sa rozhodla prijať ponuku NESV na základe toho, že najlepšie spĺňala kritériá, ktoré sme stanovili pre potenciálnych záujemcov. Filozofiou NESV je víťazenie, čo plne deklarovali triumfami s Red Sox," uviedol riaditeľ klubu Martin Broughton.
      Súčasní majitelia Liverpoolu, Američania Tom Hicks a George Gillett, kúpili klub vo februári 2007 za takmer 220 miliónov libier. Predajný proces naštartovali v apríli a dohľadom nad predajom poverili šéfa British Airways Broughtona. Ten však uviedol, že bol sklamaný postojom majiteľov, ktorí sa podľa jeho slov "snažili urobiť všetko preto, aby nedošlo k dohode."
      Päťnásobný európsky šampión dlhuje svojmu hlavnému veriteľovi, škótskej Royal Bank, 237 miliónov libier. Banka pritom ako posledný možný termín splatenia pohľadávok určila 15. október.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies