Krajský súd v Bratislave už má sťažnosť exministra Pavla Ruska

NETKY.SK • 13 November 2017, 13:20 • 2 min
Krajský súd v Bratislave už má sťažnosť exministra Pavla Ruska

BRATISLAVA - Krajský súd v Bratislave už eviduje postúpenie sťažnosti vo veci obvineného exministra Pavla Ruska voči rozhodnutiu nižšieho súdu, ktorý ho nedávno vzal do väzby.

slovakia

left justify in out

"Predmetná trestná vec bola odvolaciemu súdu predložená dnes.  Krajský súd v Bratislave má v zmysle ustanovenia paragrafu 192 odseku 3 Trestného poriadku na rozhodnutie o neverejnom zasadnutí zákonnú lehotu päť pracovných dní. Senát po oboznámení sa so spisovým materiálom vytýči termín neverejného zasadnutia," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

Sudca Okresného súdu Bratislava II 26. októbra rozhodol, že exminister Pavol Rusko bude stíhaný väzobne, a teda zostáva za mrežami. O vzatí do väzby sa rozhodovalo na neverejnom zasadnutí a novinári nemali prístup do budovy súdu.

 

Vyšetrovanie sa začalo na základe trestného oznámenia bývalého šéfa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

 

Pavol Rusko mal byť podozrivý z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnišová Lucia
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies