Kde vo svete zažijete najúžasnejšie medové týždne?

NETKY.SK • 23 Marec 2024, 09:39 • 2 min
Kde vo svete zažijete najúžasnejšie medové týždne?

Etablovaný cestovateľský portál Trip Advisor pokračuje vo zverejňovaní rebríčkov naj svetových destinácií, ktoré hodnotia priamo cestovatelia. Do hlasovania sa zapája niekoľko miliónov ľudí a rôzne turistické miesta hodnotia z viacerých hľadísk.

slovakia

left justify in out

Trip Advisor sa pravidelne venuje aj kategóri najlepších destinácií pre novomanželov. Ocenenie Travelers' Choice Awards Best of the Best sa udeľujú tým, ktorí počas 12-mesačného obdobia získajú najväčšie množstvo nadštandardných recenzií a názorov od komunity na Tripadvisore. Podľa ich hlasov sa najlepšími miestami pre medové týždne stali nasledovné destinácie. 

1. Bali
Bali je živá pohľadnica, indonézsky raj, ktorý pôsobí ako vaša najkrajšia fantázia. Vychutnajte si slnko zalievajúce jemný biely piesok alebo pozorujte tropických exotickýchi tvorov pri potápaní pozdĺž koralových hrebeňov. Na pobreží svieža džungľa ukrýva tajomné kamenné chrámy aj drzé nezbedné opice. „Umelecké hlavné mesto“ Ubud je ideálnym miestom, kde si môžete pozrieť kultúrne tanečné vystúpenie, zúčastniť sa kurzu batiky alebo strieborného kováčstva. K tomu skvelé služby, romantické ubytovanie, bohatá príroda a výborné jedlo.

 

 

2. Hoi An
Toto mesto na centrálnom vietnamskom pobreží je dobre zachovaným príkladom významného obchodného prístavu v juhovýchodnej Ázii, ktorým bolo v 15.-19. storočí. Kedysi bežná zastávka pre batôžkárov sa dostáva do povedomia stále väčšieho množstva a spektra turistov. V 14. deň každého lunárneho mesiaca mesto vymení svoje elektrické svetlá za tradičné farebné lampáše. Medzi najkrajšie pamiatky tohto romantického mesta so svojským čarom patrí japonský krytý most a chrám Quan Cong. Nechajte si od mestských krajčírov vyrobiť nezabudnuteľnú pamiatku - oblečenie na mieru.

 

3. Maledivy

Maledivy sú vysnívanou destináciou mnohých párov. Sú známe svojimi nedotknutými plážami s bielym pieskom, krištáľovo čistou tyrkysovou vodou a luxusnými bungalovmi nad vodou. Tu sú niektoré z najlepších miest na svadobnú cestu na Maldivách: Maafushivaru - Malý, intímny ostrov, ktorý ponúka vily nad vodou, úžasné koralové útesy a romantickú atmosféru. Je to skvelá voľba pre páry, ktoré hľadajú súkromie. Baros Maldives - známy svojimi krásnymi bungalovmi a vilami nad vodou, poskytuje romantické a luxusné prostredie. Rezort má svoj útes na šnorchlovanie a potápanie. Cocoa Island - súkromný a exkluzívny rezort so suitami nad vodou v tvare tradičných maldivských lodí dhoni. Ponúka pokojné prostredie a vynikajúce wellness zariadenia. Gili Lankanfushi - rezort známy svojimi ekologickými vilami nad vodou poskytuje osamelý a romantický únik. V rezorte sa nachádza aj jedinečné nadvodné kino ako miesto pre nezabudnuteľné rande.

4. Dominikánska republika
Dominikánska republika poteší návštevníkov svojou zmesou pláží s bielym pieskom, ale aj nádhernou viktoriánskou architektúrou miest a mestečiek. Stovky kilometrov karibského pobrežia robí z ostrova Hispaniola raj pre milovníkov pokojných pláží. Celodenný výlet do Puerto Plata, jazda lanovkou na horu Isabel de Torres alebo horúce rytmy nočného života Cabarete... Svieže palmy a trblietavé vody z Punta Cana robia skutočný tropický raj.

5. Maurícius

Maurícius je pravdepodobne najbohatšou destináciou Afriky, ale aj vysnívaným tropickým rajom, ponúkajúcim množstvo skvelých dovolenkových aktivít. Port Louis, moderné hlavné mesto ostrova je rušným prístavom s obnoveným nábrežím a rušným trhom. Väčšina návštevníkov sa však prikláňa k rekreačným oblastiam, ako je Mont Choisy, pokojné Trou-aux-Biches či rušnejšie Flic en Flac, obľúbené medzi potápačmi. Rivière Noire je ideálny pre tých, ktorí hľadajú skvelý hlbokomorský rybolov.

6. Khao Lak

Len 80 kilometrov severne od Phuketu je Khao Lak - miesto v podstate vymazané cunami v roku 2004. Ale mesto naberá nový dych, postupne si znovu vybudovalo svoj turistický priemysel a opäť láka ďalších a ďalších cestovateľov. Jeho výhodou je, že je tichšie ako iné pobrežné destinácie Thajska a ponúka odľahlé pláže a aktivity zamerané na rodiny. Bláznivé večierky a rušný nočný život tu síce nezažijete, no ak hľadáte bezkonkurenčné potápanie, ste na správnom mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies